Фиорентина - Рома: Надеждата умира последна


Н. Гавазов

Фиорентина - Рома: Надеждата умира последна

Фиорентина - Рома
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 20.03.2011
Час: 13:30
Съдия: Паоло Мацолени


Фиорентина и Рома излизат в мач от 30 кръг на Серия А, където ще търсят победата в преследването на своите цели. „Виолетовите" подобриха форма си и в момента се намират се намират в най-добрата си серия от началото на годината, но тази серия започна със загуба от Интер с 1:2, след което хората на Саниша Михайлович постигнаха две равенства и две победи, с което тима се изкачи на девето място в класирането с 40 точки актив и вече е само на 9 пункта от мястото, което може да даде право на участие на тима в европейските клубни турнири. В миналия кръга „виолетовите" победиха като гост Киево, с гол на Варгас в 49-та минута.

Рома пристига във Флоренция в много добро настроение, породено от идването на Монтела, който впечатли ръководството на клуба с работата си. Както своя противник, „вълците" се намират в най-добрата си серия от началото на сезона и от четири мача имат три победи и едно равенство, което ги приближи към местата, даващи право на участие в Шампионската лига догодина. В миналия кръг в дербито за Рим хората на Монтела постигнаха важна победа с 2:0 над Лацио - не само заради историческото си съперничество с „орлите", а и защото отбора на Еди Рея е основен конкурент за четвъртото място. В момента Рома е на шесто място с 49 точки, а разликата с Лацио е пет точки.

Михайлович може да разчита на почти всички свои играчи, с изключение на контузените Фрей, Кродруп и Йоеветич. Схема на игра 4-3-1-2, като атаката ще се води от Джилардино и Муту, а от дълбочина ще им помага Сантана. В центъра на защита пък ще бъдат Гамберини и Натали.

Срещата ще бъде истински тест за Монтела, който няма да може да разчита на Касети и Серджио, които са контузени, както и на наказания Вучинич. Под съмнение за мача бяха Тоти и Роси, но в крайна сметка те бяха включени в състава. Схемата на игра е 4-2-3-1 с Тоти отпред, а Бориело ще започне от пейката. Бурдисо отива на десния край на отбраната, аа в средата ще бъдат отново Мексес и Жуан.

Надеждата, както се казва умира последна и този мач можем да определим именно като такъв. И двата отбора имат различни цели пред себе си, но в една или друга степен тяхното изпълнение изглежда много трудно, въпреки добрата си форма. Това предполага борба за всяка точка, което дава основание да предполагаме, че сблъсъкът ще бъде повече от горещ. Неразумно ще бъде да се опрем в нашите залози само на един знак, защото срещата е от т.нар. „тройни", въпреки лекото предимство на Фиорентина.

Прогноза за: Фиорентина - Рома 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

16 февруари Фиорентина - Интер 1:2 (Серия А)
20 февруари Фиорентина - Сампдория 0:0 (Серия А)
27 февруари Бари - Фиорентина 1:1 (Серия А)
06 март Фиорентина - Катаня 3:0 (Серия А)
13 март Киево - Фиорентина 0:1 (Серия А)

Рома:

23 февруари Болоня - Рома 0:1 (Серия А)
27 февруари Рома - Парма 2:2 (Серия А)
04 март Лече - Рома 1:2 (Серия А)
08 март Шахтьор Донецк - Рома 3:0 (Шампионска лига)
13 март Рома - Лацио 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Рома

146 мача
43 победи за Фиорентина
58 равенства
45 победи за Рома
Голова Разлика: 176:173 за Рома


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.40
Равен - 3.10
Рома - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.45
Равен - 3.05
Рома - 2.95

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207