Лацио се върна в четворката след спокойна победа над Палермо


А. Павлов

Лацио се върна в четворката след спокойна победа над Палермо

Лацио се наложи с 2:0 над Палермо в последна среща от 28-ия кръг на Серия A. Успехът за орлите донесе Джузепе Скули, който се разписа на два пъти в първите 20 минути на мача. Първото си попадение Скули вкара в 7-ата минута, когато крилото бе изведено от Ледесма и с премерен удар прати топката в мрежата. 11 минути след това бившият футболист на Дженоа покачи на 2:0. Този път Скули се разписа с глава след центриране на Кристиан Ледесма. "Заслуга" за този гол обаче имаше и стражът на гостите Сиригу, закъснял с излизането си и изпреварен от Джузепе Скули.

Впоследствие Палермо опита да се върне в мача и успя да създаде две много добри възможности. Първата дойде след остро подаване на Балдзарети и удар с пета на Ернандес, който не попадна в очертанията на вратата. За това пък голямата звезда на розанеро Хавиер Пасторе бе много близко до гола, ала Муслера изби с вещина удара му с глава в корнер.

От друга страна, римляните можеха да направят 3:0, след като Ернанеш стреля мощно от около 25 метра. Този път Салваторе Сиригу бе на мястото си и се справи с шута на бразилеца.

До края на първата част резултатът остана непроменен. Така Лацио можеше да бъде много доволен от постигнатото, тъй като Едоардо Рея бе дал почивка на някои от основните си играчи. Това бе напълно нормално, защото следващата седмица бианкоадзурите играят с кръвния враг Рома.

Иначе след смяната на полетата сицилианците имаха териториално преимущество, но освен един удар на Иличич в 50-ата минута, те не можаха да създадат нещо по-опасно.

От своя страна, орлите намалиха оборотите и предпочетоха да заиграят по-прибрано.

В крайна сметка те се поздравиха с една заслужена и спокойна победа над изстрадалия тим на Палермо, който записа четвъртото си поредно поражение в лигата. По този начин момчетата на Серсе Козми остават на осма позиция с 40 точки, докато Лацио е отново четвърти с 51 пункта в своя актив.

  Сподели
107