Официално: Марк ван Бомел вече е футболист на Милан


А. Павлов

Официално: Марк ван Бомел вече е футболист на Милан

Капитанът на Байерн Марк ван Бомел премина в Милан. Холандският национал помоли немския клуб да разтрогне договора му, който щеше да изтече след края на сезона. Заради спортни причини Ван Бомел поиска да отиде при росонерите. Днес управата на Байерн в лицето на Карл-Хайнц Румениге и Карл Хопфнер, както и спортният директор Кристиан Нерлингер задоволиха желанието на играча.

"Изричната молба на Марк бе да го освободим преждевременно от контракта му и поради спортни причини да премине веднага в Милан. Ван Бомел винаги е бил образцов професионалист, важен и успешен състезател за Байерн и освен това един великолепен капитан. Заради заслугите му към клуба удовлетворихме неговото желание", обясни Румениге. "ФК Байерн Мюнхен желае на Марк ван Бомел и семейството му всичко добро за в бъдеще в Италия", каза още председателят на УС на мюнхенци.

Ето какво заяви и самият холендец относно своя трансфер при росонерите: "Напускам Байерн с тежест в сърцето, но пък с вдигната глава. Прекарах тук хубави и успешни четири години и половина и искам ясно да благодаря за това на клуба и запалянковците. ФК Байерн Мюнхен винаги ще заема голяма част в сърцето ми."

  Сподели
79