Наполи ще намали разликата с Милан


Н. Гавазов

Наполи ще намали разликата с Милан

Наполи - Фиорентина
Стадион: "Сао Пауло", Неапол
Дата: 15.01.2011
Час: 19:00
Съдия: Лука Банти

Наполи се изкачи на второ място в класирането и ще търси задължително победа срещу неуверената Фиорентина, за да запази както набраната си инерция, така и да задържи позицията си. „Партенопеите", които завършиха година по блестящ начин, започнаха новата 2011 със загуба от Интер, но с три гола на Кавани през уикенда Наполи разгроми Ювентус с 3:0 и се доближи на 4 точки от лидера Милан. Ако хората на Мадзари продължават в същото темпо, със сигурност могат да приемат предизвикателството за спечелване на шампионската титла за първи път от ерата на Марадона.

Много по-различна е атмосферата в лагера на Фиорентина, въпреки победата с 3:2 над Бреша в предишния кръг на първенството. „Виолетовите" точно започнаха да излизат от кризата при лошия си старт в първенството и ето, че скандалите около Муту и отправените обвинения между клуба и играча със сигурност ще влошат психологическия климат в отбора. В момента Фиорентина има в актива си 23 точки и заема 12 място в класирането - твърде далеч от поставените преди старта на първенството цели.

Наставникът на домакините Валтер Мадзари няма да може да разчита единствено на Хамшик, който изтърпява наказание от една среща. Под заплаха да получат такова заради натрупани картони са Лавеци и Пациенца. Най-вероятно на мястото на Марек ще започне мача Соса, който и без това няма достатъчно игрово време. Схемата на игра ще е 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампагнаро, Канаваро, Ароника; Маджио, Гаргано, Пациенца, Досена; Соса, Лавеци; Кавани.

Не са добре нещата във Фиорентина и Саниша Михайлович ще трябва да се справи с кризата в кадрово отношение. Поради контузии извън строя са Варгас, Аврамов, Натали, Черчи, Йоветич и Фрей, а Муту е отстранен от отбора. Под заплаха от дисквалификация за един мач са Паскуал и Боруц. Схема на игра 4-3-3. Вероятен състав: Боруц; Де Силвестри, Гамберини, Кролдруп, Паскуал, Донадел, Д'Агостино, Монтоливо; Сантана, Джилардино, Лияич или Бабакар.

За любителите на статистиката: През миналия сезон тук Фиорентина победи Наполи с 3:1, но това всъщност бе първата победа на „виолетовите" на „Сан Паоло" от 1995 година насам. 53% от попаденията си „партенопеите" бележат в последните 20 минути на срещите си. Фиорентина е вкарала 2/3 от попаденията си през вторите полувремена на срещите си. „Виолетовите" все още нямат победа като гост през настоящия сезон, Наполи записа две загуби и равенство у дома си.

Формата в която се намира Кавани, кадровите проблеми на Фиорентина и фактора домакинство ще направят най-вероятно разликата между двата отбора. Ако Наполи не подцени своя противник, а футболистите на Мадзари дадат всичко от себе си, със сигурност :виолетовите" нямат особени шансове в този мач.

Прогноза за: Наполи - Фиорентина 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

11 декември Дженоа - Наполи 0:1 (Серия А)
15 декември Наполи - Стяуа 1:0 (Лига Европа)
19 декември Наполи - Лече 1:0 (Серия А)
06 януари Интер - Наполи 3:1 (Серия А)
09 януари Наполи - Ювентус 3:0 (Серия А)

Фиорентина:

05 декември Фиорентина - Каляри 1:0 (Серия А)
11 декември Удинезе - Фиорентина 2:1 (Серия А)
14 декември Парма - Фиорентина 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
06 януари Болоня - Фиорентина 1:1 (Серия А)
09 януари Фиорентина - Бреша 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Фиорентина

121 мача
38 победи за Наполи
32 равенства
51 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 160:120 за Фиорентина


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.70
Равен - 3.40
Фиорентина - 5.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197