Агент: Конфликтът между Фиорентина и Муту е сериозен


Н. Гавазов

Агент: Конфликтът между Фиорентина и Муту е сериозен

Агентът на Муту призна, че отношенията на клиента му с Фиорентина са пред „абсолютен провал", но „виолетовите" са принудени да плащат заплатата на румънския футболист. Както е известно, вчера играчът напусна самоволно тренировката на отбора и от клуба по-късно обявиха, че ще предприемат правни действия на федерално и гражданско равнище спрямо непокорния футболист.

„Има конфликт между Фиорентина и Муту. Слуховете, че той е близо до Чезена са неоснователни. Адриан е желан от няколко клуба в Европа и Италия, включително и Чезена. Фиорентина ни разреши да търсим друг отбор, но това няма да е един. Сега искам да се изяснят някои неща и след това ще видим какво ще предприемем. Със сигурност, ако не настъпи яснота по някои въпроси ще свикам пресконференция в петък на която ще обясня всичко, което се е случило, дори и това, за което не се споменава никъде. Ако Муту не напусне сегашния си клуб ще седи на трибуните, но Фиорентина ще е принудена да му плаща заплатата до края на договора. Клиентът ми е спокоен и ситуацията не ме тревожи, но искам да повторя пак, че е налице абсолютен разрив между Фиорентина и Муту", заяви аген Бекали за Sky Italia.

В същото време се оказва, че „виолетовите" имат други планове и вече обявиха, че ще приемат правни действия срещу румънеца и както Сампдория постъпи с Касано, Муту ще бъде отстранен от отбора и лишен от заплатата си.

Според информация от източник вътре в отбора, вчера Муту е разговарял по телефона си в съблекалнята - нещо, което според вътрешния правилник на Фиорентина е нарушение и се наказва с глоба. След приключване на разговора играчът си е взел багажа и напуснал базата.

 

  Сподели
328