Анонс на 15 кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 15 кръг на Серия А - срещите в неделя

Катания - Ювентус

Дата: 5 декември
Час: 21:45
Стадион: „Анжело Масимино", Катания
Съдия: Антонио Дамато (Барлета)

Катания излиза в срещата с именития си съперник непобеден през настоящия сезон на „Масимино" и е един от отборите в Серия А, който разчита изключително много на домакинските си срещи. Отборът воден от Джампаоло спечели последните си три домакински срещи, като срещу Бреша го направи повече от убедително, побеждавайки своя съперник с 5:1. Интересното е, че сицилианци нямат победа навън, но от седем гостувания постигнаха три равенство, а това през миналия уикенд срещу Лацио няма как да не повиши самочувствието на отбора. В момента Катания се намира на 11-то място в класирането с 18 точки и с играта си до момента доказва, че няма да има проблеми с оцеляването си в италианския елит.

Ювентус, който въпреки многото шансове за отбелязване на гол срещу Лех в турнира Лига Европа, завърши 1:1 в Познан в една среща, която се игра в арктически условия и отпадна от по-нататъшната борба. „Бианконерите" със сигурност ще се опитат да се завърнат на победния път, особено след като в миналия кръг на Серия А завършиха наравно у дома си срещу Фиорентина 1:1. Отборът на Дел Нери заема третото място в класирането и има в актива си 24 точки от 14 мача - с шест по-малко от втория Лацио.


Катания на практика излиза с изцяло подновена защита, след като трима бранители са с контузии и се намират извън групата - Белуски, Аугустин и Споли. Така на левия фланг на ариегарда ще застане Алварес, а в центъра Терлици. Схема на игра 4-1-4-1. Вероятен състав: Андухар; Потенца, Силветсре, Терлици, Алварес; Биаджианти; Гомес, Изско, Ледесма, Маскара; Лопес.

За ювентус няма да играят контузените Буфон, Ринаудо, Григера, Де Чили, Мартинес и Амаури, както и наказаният за една среща Маркизио. Под заплаха да пропуснат следващия кръг заради натрупани картони са Мело и Бонучи. Най-вероятно Якуинта ще започне вместо Дел Пиеро на върха на атаката, а на десния фланг на отбрана вместо Мота е почти сигурно, че ще видим Соренсен. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Сторари; Соренсен, Бонучи, Киелини, Гросо; Красич, Акуилани, Мело, Пепе; Куяларела, Якуинта.

За любителите на статистиката: Катания от седем мача тук има четири победи. Отборът допуска по един гол на всеки три мача, докато попаденията са средно по едно в мач. Пет от тях обаче дойдоха само в един двубой - срещу Бреша. Ювентус вече има една загуба извън Торино, записа и три победи и три равенства. „Бианконерите" като гости вкарват по гол в среща, а допускат такъв на всеки три мача. Една четвърт от попаденията на Катания са отбелязани между 20-та и 30-та минута. Ювентус никога не е вкарвал в първите десет минути на мачовете си. „Бианконерите" нямат загуба в Катания от 1964 година, но оттогава насам двата отбора са играли само шест пъти тук.

Срещата предвещава наистина един сериозен сблъсък. Класата на Ювентус е по-голяма, но дали умората от тежкия мач в Полша няма да окаже влияние на действията на възпитаниците на Дел Нери? Труден за прогнозиране мач и въпреки, че равенството изглежда най-логично, играта с троен знак е задължителна.

Прогноза за: Катания - Ювентус 1:1

 


Фиорентина - Каляри

Дата: 5 декември
Час: 16:00
Стадион: „Артемио Франки", Флоренция
Съдия: Себастиано Перуцо (Анкона)

Фиорентина започна да навлиза в нужната форма след лошия старт на сезона и в последните си три мача постигна равенство и победа, а при загубата от Милан „виолетовите" бяха близо да измъкнат точката. Заради лошия старт на сезона, в момента „ла виола" се намира на 14-то място в класирането и има в актива си 16 точки от 14 мача.

Каляри в последните си четири срещи постигна две победи срещу кандидатите за изпадане Бреша и Лече, като срещу последния сардинци поведоха впечатляващо - с 3:0 в 28-та минута, но след това с големи трудности запазиха резултата и дори допуснаха гостите да вкарат два гола. В момента Каляри е с точка в класирането пред Фиорентина и със сигурност ще се опита да запази статуквото.


За домакините няма да играят контузените Фрей, Монтоливо, Йоветич, Натали и Джилардино. На всичкото отгоре са наказани и Кролдруп, Фелипе и Комото. Това принуди Михайлович да играе само с един нападател - нещо непривично при домакинствата на отбора. Тактическата постройка ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Боруц; Де Силвестри, Кампоресе, Гамберини, Паскуал; Д'Агостино, Донадел; Сантана, Ляич, Варгас; Муту.


Наставникът на Каляри няма да може да разчита на контузените Писано, Перико и Пинарди. Пред дискавалификация за натрупани картони са Нене, Коску, Найнголан, Астори и Матри. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Агаци; Ланер, Чанини, Астори, Агостини; Биондини, Конти, Найнголан; Коску; Нене, Матри.


За любителите на статистиката: Фиорентина не е губила у дома си от Каляри вече 20 години. „Виолетовите" загубиха вече два пъти у дома си и допускат средно по 0.86 гола пред собствена публика. Каляри има само една загуба извън Сардиния и цели четири равенства. Повече от половината попадения на „виолетовите" са в последния половин час игра.

Очевидно е, че революцията, която извърши новият наставник на Каляри Роберто Донадони е изправена пред най-големият си тест до момента. В същото време домакините от Фиорентина са разтърсени от криза в кадрово отношение и не се знае в отсъствието на титулярите как ще се сработят отделните линии. Голмайсторът Джилардино е извън игра и всичко ще бъде в ръцете на Муту и подкрепата, която ще има в лицето на Ляич. По-склонен съм да заложа в мача на единицата, но по-вероятно е двубоят да завърши без победител.

Фиорентина - Каляри 1:1

 


Останалите срещи от кръга, които ще се играят в неделя са:

Чезена - Болоня
Лече - Дженоа
Парма - Удинезе
Сампдория - Бари

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181