Рома се наложи минимално над Интер (видео)


.

Рома се наложи минимално над Интер (видео)

Рома успея да победи с 2:1 като домакин тима на Интер в среща от 31-ят кръг на италианската Серия А. Така тима зарадва 62 хилядите зрители дошли на "Стадио Олимпико" да наблюдават любимия си отбор. Двубоят бе равностоен, но гостите моаг тда съжаляват, тъй като удариах3 греди. В 17-та минута Николас Бурдисо стреля по посока вратата на Интер, но шута му премина много близо до долния десен ъгъл на вратата пазена от Жулио Цезар. Веднага при следващата атака Рома успяха да открият резултата благодарение на Дениеле Де Роси, който успя да вкара топката в мрежата на миланци, след като при центриране в наказателното поле се получи разбъркване, топката достигна до стражът на Интер, но той сгреши като прати кълбото директно на крака му. 

             AS Roma's Daniele De Rossi (L) celebrates with his teammate ...

В 23-тя минута Самуел Ето'о проби през защитата на домакините, след което подаде на Деян Станкович, който стреля директно, но шута ми не срещна рамките на вратата. Седем минути по-късно Давид Писаро центрира подаде на Даниеле Де Роси в наказателното поле, който успя да засече с глава, но топката премина покрай левият стълб на вратата на Интер. В края на първото полувреме гостите засилиха темпото, но не успяха да изравнят. С пропуски се отличиха Уолтър Самуел, Тиаго Мота, Лусио и Уесли Шнайдер.

Както завърши първата част така и започна второто полувреме. Интер владееше изцяло положенията на терена. Но домакините успяха да се съвземат от изравниха темпото. В 65-та минута Джон Арне Рийзе опита удар с левия крак, но удара му не намери очертанията на противниковата врата. Само минута по-късно Интер изравниха благодарение на Диего Милито, който получи след пробив на Уесли Шнайдер, след което отправи удар от близко разстояние намирайки мрежата на "вълците".

              Inter Milan's Diego Milito (R) shoot and scores past AS ...

Само 6 минути бяха нужни на домакините отново да поведат чрез Лука Тони, който стреля с десния крак от центъра на наказателното поле изпращайки топката в долния ляв ъгъл на Жулио Цезар.

              AS Roma's Luca Toni shoots and scores against Inter Milan ...

До края на двубоя играта се накъса, като голови положения пред двете врати липсваха.
След този мач отборът на Интер е лидер в класирането с актив от 63 точки, докато Рома е на второ място с актив от 62 точки.

Видео: Тук

  Сподели
232