Барселона ще търси задължителен успех срещу Валенсия


.

Барселона ще търси задължителен успех срещу Валенсия

Барселона - Валенсия
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата и час: 14.03.2010, 20:00
Съдия: Сесар Мунис Фернандес



Доста сериозен сблъсък предлага 26-ият кръг в Примера дивисион. Един срещу друг на “Камп ноу”ще се изправят лидера в класирането Барселона и третият Валенсия.

Барселона влиза в този мач с напрежение, тъй като в последните седмици Реал Мадрид стопи преднината на върха от 8 точки и се изравни с каталунците. Освен това в сряда те ще посрещнат Щутгарт в 1/8-финал реванш от Шампионската лига и неминуемо ще трябва да спестят сили за този мач. Големият съперник от столицата вече се раздели с най-престижния турнир в Европа и ще може да се концентрира изцяло върху примера. В последните си 5 двубоя тимът на Гуардиола не бе особено убедителен като загуби от Атлетико, направи равенства с Щутгарт и Алмерия и победи Малага и Расинг.

Валенсия засега е стъпил твърдо на 3-ата позиция с 47 точки, изоставайки на 15 от върха. Естествено при това положение титлата е мираж, но и в Испания няма отбор, който да може да издържи на темпото на двата големи гранда. Все пак “прилепите” имат 4 точки аванс пред следващите два отбора – Севиля и Майорка и трябва да печелят точки, ако искат да играят в Шампионската лига другият сезон. В четвъртък Валенсия посрещна Вердер в Лига Европа и макар да смаза съперника стигна само до 1:1 като освен на късмета може да се сърди и на съдията Мартин Аткинсън. В последния кръг Вия и компания завършиха 0:0 с Расинг, а преди това бяха отупани от Атлетико Мадрид с 4:1.

За наставника на Барселона Хосеп Гуардиола има добри новини. Тиери Анри и Ерик Абидал тренират пълноценно. Сейду Кейта е под въпрос. Златан Ибрахимович е наказан, но тече обжалване на картона му и ако то бъде уважено шведът ще играе.

Жереми Матьо и Давид Наваро със сигурност пропускат мача в неделя. Французинът е с тежка контузия, докато испанецът ще бъде извън терена още около 2 седмици. Сесар Санчес, Мигел, Марчена и Банега са на линия, макар да не играха миналата седмица. Това бе така, за да получат почивка за мача с Вердер. 

Домакините нямат право на втора поредна грешна стъпка след мача с Алмерия и ще опитат всичко, за да спечелят трите точки. Моментът е удобен, тъй като валенсианци са уморени след тежкия мач с Вердер. Ако “прилепите” повторят продукцията от четвъртък, а Барса подцени съперника и играе разконцентрирано, мислейки за мача с Щутгарт може да се получи и изненада. Все пак фаворит е шампионът.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

14 февруари Атлетико Мадрид - Барселона 2:1 (Примера)
20 февруари Барселона - Расинг Сантандер 4:0 (Примера)
23 февруари Щутгарт - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
27 февруари Барселона - Малага 2:1 (Примера)
06 март Алмерия - Барселона 2:2 (Примера)

Валенсия:

22 февруари Валенсия - Хетафе 2:1 (Примера)
25 февруари Валенсия - Брюж 3:0 сл. прод. (Лига Европа)
28 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 4:1 (Примера)
08 март Валенсия - Расинг Сантандер 0:0 (Примера)
11 март Валенсия - Вердер Бремен 1:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Барселона - Валенсия

159 мача
72 победи за Барселона
41 равенства
46 победи за Валенсия
Голова Разлика: 293:236 за Барселона

През този сезон:

17 октомври 2009 Валенсия - Барселона 0:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.40
Равен - 4.50
Валенсия - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154