Анонс на 25-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера дивисион

Леванте - Хетафе
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 19.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Алехандро Гонсалес


Леванте все по-усилено се насочва към Сегунда Дивисион, след като в последния си шампионантен двубой от Ла Лига "прилепите" допуснаха трета поредна загуба и общо четвърта в последните си пет мача. Този път валенсианци паднаха с 2:0 като гости на Ейбар. Така Леванте заема последното 20-то място в класирането с актив от 17 точки, което е на 5 от спасението към настоящия момент. Орбан е наказан, а Лопес, Хосе Мари и Верса са контузени.

След трите поредни победи в Примера, сега Хетафе е в поредица от четири последователни поражения. В предишния кръг играчите на Фран Ескриба отстъпиха с минималното 1:0 у дома от състава на Атлетико Мадрид. В момента отборът от предградията на столицата заема 13-то място с 26 точки. За гостуването на Леванте отсъстващи са наказаният Перейра и контузеният Лаго.

Прогноза: Леванте - Хетафе 1:0


Еспаньол - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Еспаньол инкасира трета поредна загуба преди по-малко от седмица и вече осем поредни мача каталунците нямат победа в първенството. Този път "папагалчетата" паднаха с 2:1 като гости на Валенсия, за да спасят поне засега Гари Невил начело на тима, но техният треньор Константин Гълка е пред уволнение, тъй като Еспаньол се намира на 17-то място, непосредствено над зоната на изпадащите, с актив от 22 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Арлаускис, Сила, Каняс, Перес и Арбия.

Депортиво Ла Коруня отново показа, че е цар на равенствата, след като в предишния кръг галисийският клуб записа пето поредно реми, този път срещу новака Бетис у дома за крайното 2:2, и вече играчите на Виктор Санчес имат общо 14, като са номер 1 по този показател след 24 кръга. "Супер Депор" има в актива си 32 точки, които му отреждат 9-та позиция в колоната. За гостуването в Барселона отсъстващи са Фабри и Кани.

Прогноза: Еспаньол - Депортиво Ла Коруня 0:1


Бетис - Спортинг Хихон
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Алфонсо Алварес

Новакът Бетис подели точките в последния си шампионатен двубой. В него "зелено-белите" от Севиля извъртяха зрелищно 2:2 при визитата си на Депортиво Ла Коруня. След ремито андалусци имат 26 точки и заемат 14-та позиция в таблицата. За настоящия двубой треньорът Хуан Мерино няма да може да разчита на Пичини и Калистео.

Другият от новаците Спортинг Хихон изигра два мача за тази седмица. Първо тимът от провинция Астурия направи 2:2 у дома срещу Райо Валекано, а в сряда вечерта шампионът Барселона сложи край на серията от четири поредни мача без поражение за Спортинг. Каталунците победиха с 3:1 отложен двубой от Примера. Така играчите на Абелардо Фернандес остават с актив от 23 точки, заемайки 16-то място в подреждането, като са само на 2 от опасанта зона. За гостуването на Бетис с контузии са Дани, Бернардо, Ернандес и Санабиря.

Прогноза: Бетис - Спортинг Хихон 2:1


Селта Виго - Ейбар
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Марио Мелеро


Селта претърпя тотален крах в последния си двубой в Ла Лига. Галисийци победиха лидера и шампион на страната Барселона в първия двубой между двата отбора за сезона, но преди по-малко от седмица играчите на Едуардо Берисо бяха разбити с 6:1 от каталунците. Така Селта няма успех в първенството вече четири поредни мача и тимът от Виго заема 8-ото място с 35 пункта. Аут за Селта за настоящия двубой са Нолито и Фонтас, а Ореяна е наказан.

След трите поредни загуби, тимът на Ейбар отново се домъкна до зона "Европа". В предишния кръг баските се наложиха с 2:0 у дома над последния в класирането Леванте и така хората на Хосе Мендилбар събраха 36 точки на сметката си, като отново са 6-ти в колоната. За гостуването на Селта контузени са Кеко, Екиса, Рамис и Хайме, а Карийо е наказан.

Прогноза: Селта Виго - Леванте 2:1


Райо Валекано - Севиля
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 21.02.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Естрада


Райо Валекано записа пети пореден мач без поражение в Примера, като поне за настоящия момент столичани дишат малко по-спокойно, но угрозата от изпадане си остава на дневен ред. В последния си двубой "пчелите" направиха 2:2 като гости на новака Спортинг Хихон. В момента играчите на Пако Хемес заемат 15-то място с 24 точки, на 3 от опасната зона. Контузен за Райо преди настоящия двубой е само Рац.

Севиля продължава да мачка всичко у дома. В предишния кръг "рохибланос" се разправиха с Лас Палмас за крайното 2:0, но не така стоят нещата за хората на Унай Емери при визитите им и андалусци все още нямат успех далеч от дома от началото на сезона. Севиля заема 5-то място в класирането с актив от 40 точки, което е на 8 от Топ 4. За гостуването в столицата с травми за южняците са Криховяк, Пареха и Андреоли, които до последно ще са под въпрос.

Прогноза: Райо Валекано - Севиля 0:1


Атлетик Билбао - Реал Сосиедад
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 21.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Хосе Санчес


Донякъде очаквано тимът на Атлетик Билбао записа поражение от Реал Мадрид в предишния кръг. Баските бяха надиграни с 4:2 при визитата си в столицата. Играчите на Ернесто Валверде заемат 7-ото място в колоната с актив от 35 точки. За голямото баско дерби аут за "лъвовете" са контузените Ибай Гомес и Раул Гарсия, а Ечеита е наказан.

Силната серия на Реал Сосиедад продължи и в предишния кръг, когато възпитаниците на Еусебио Сакристан се наложиха с 3:0 у дома над предпоследния Гранада. Така "синьо-белите" са в поредица от три поредни успеха, в която вкараха 10 гола и допуснаха само един. Реал заема 10-то място в таблицата с 30 точки. За дербито с травми за тима са Каналес, Агирече, Раул Навас и Мартинес.

Прогноза: Атлетик Билбао - Реал Сосиедад 3:2


Гранада - Валенсия
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 21.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Иняки Виканди


Гранада продължава да усеща полъха на Сегунда. В предишния кръг андалусци допуснаха трета поредна загуба и общо пета за последните си шест мача. Този път тимът от едноименния град падна с 3:0 при визитата си на Реал Сосиедад, а поражението остави южняците на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 20 точки, което е само на 2 от спасението, но играчите на Хосе Сандовал трябва да започнат да печелят. Мигел Лопес е под въпрос за настоящия двубой.

Отборът на Валенсия най-накрая спря пропадането си в Примера. Воденият от Гари Невил тим бе в серия от 12 мача без успех, но тя най-после приключи. В среща от 24-ия кръг "прилепите" успяха да победят с 2:1 Еспаньол на своя "Местая". Домакините направиха пълен обрат с попадения на Негредо и Черишев. Валенсия събра актив от 28 точки, като заема 12-ото място в класирането. Аут за гостуването на Гранада е Хави Фуего.

Прогноза: Гранада - Валенсия 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
357