Барселона - Валенсия: Интригата ще приключи тази вечер


Н. Гавазов

Барселона - Валенсия: Интригата ще приключи тази вечер

Барселона - Валенсия
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 03.02.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Алехандро Ернандес

Барселона приема Валенсия в първи полуфинален мач от Купата на Испания. Каталунците не успяха да зарадват феновете си с трансферни новини, но и никой не очакваше кой знае какви чудеса от испанските клубове през зимата. Впрочем, положителните емоции не липсват. В събота Барселона победи прекия конкурент за титлата и излезе на първо място в класирането. След две седмици ще се състои отложения мач със Спортинг Хихон и тогава разликата от втория може да стане шест точки, което за Примера дивисион си е цяла пропаст.

Валенсия не играе добре под ръководството на Гари Невил и е цяло чудо как все още не са се появили слухове за уволнението на английския специалист. "Прилепите" нямат победа в осемте си мача с Невил и се смъкнаха на 12-то място в класирането, без шансове да играят в евротурнирите. Нещо повече - ако Валенсия продължи в този дух, отборът ще се замеси в битката за оцеляване, защото опасната зона е само на пет точки. Поради тази причина е истинска изненада класирането на тима за този етап на Купата на Краля, но пък и съперниците бяха с по-ниска класа и единствени проблеми имаше в сблъсъка с Лас Палмас, който бе преодолян с общ резултат 2:1.

Валенсия и Барселона са се срещали 19 пъти в Купата на Краля, включително и три финала. В десет случая каталунците са се класирали за следващата фаза, а "прилепите" са се оказвали по силни в шест сблъсъка. В полуфиналите статистиката е в полза на Барселона - 4:2, а във финалите каталунците имат две победи.

Букмейкърите предвиждат категорична победа за домакините в първия мач (коефициентът за каталунците е 1.12, а този за Валенсия - около 23.60). Тук няма какво да добавим и няма как да не се съгласим с тези предвиждания. Отличната форма на каталунците ярко контрастира със състоянието на техния противник, а що се отнася до разликата в класата, тя е основен фактор за фаворизирането на домакините. Очаква се лека победа за Барселона и унищожаване на интригата още след първата среща.

Прогноза: Барселона - Валенсия 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

17 януари Барселона - Атлетик Билбао 6:0 (Примера)
20 януари Атлетик Билбао - Барселона 0:2 (Купа на Краля)
23 януари Малага - Барселона 1:2 (Примера)
27 януари Барселона - Атлетик Билбао 3:1 (Купа на Краля)
30 януари Барселона - Атлетико Мадрид 2:1 (Примера)

Валенсия:

17 януари Валенсия - Райо Валекано 2:2 (Примера)
21 януари Валенсия - Лас Палмас 1:1 (Купа на Краля)
24 януари Депортиво Ла Коруня - Валенсия 1:1 (Примера)
28 януари Лас Палмас - Валенсия 0:1 (Купа на Краля)
31 януари Валенсия - Спортинг Хихон 0:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Валенсия

204 срещи
99 победи за Барселона
50 равенства
55 победи за Валенсия
Голова Разлика: 392:300 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202