Анонс на 19-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 19-ти кръг на Примера дивисион

Кордоба - Ейбар
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 16.01.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Фернандо Тейшейра


Първият двубой от програмата на 19-я кръг в испанската Примера Дивисион ще е дербито между новаците. В провинция Андалусия местният Кордоба приема идващия от далечната автономна баска област тим на Ейбар.

Кордоба, който само до преди няколко кръга бе единственият отбор в Ла Лига, който нямаше победа в актива си, успя да се измъкне от зоната на изпадащите. "Зелените" започнаха по отличен начин новата 2015 г., записвайки два поредни успеха първо срещу Гранада (2:0), а в предишния кръг играчите на Мирослав Джукич надиграха и Райо Валекано като гост с 1:0. По този начин Кордоба събра 17 точки и се измъкна от зоната на изпадащите, заемайки 15-то място във временното класиране, но андалусци не могат да бъдат спокойни, тъй като отборите под чертата са само на една точка разстояние. За настоящия двубой контузени са Гила и Лусо.

Абсолютният дебютант в испанския елит - Ейбар, продължава да се представя повече от добре. Клубът от едноименното баско градче също започна новата година с две поредни победи. Играчите на Гайска Гаритано победиха първо Еспаньол с 2:1 като гост, а в предишния кръг Ейбар се наложи със същия резултат у дома и над Хетафе. Така новакът вече се изкачи до 8-ото място в подреждането с актив от 26 точки. За гостуването на Кордоба контузен е само Хайме.

Прогноза: Кордоба - Ейбар 0:1


Реал Сосиедад - Райо Валекано
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Марио Мелеро


Непостоянните изяви на Реал Сосиедад продължиха и в предишния кръг. След като взе скалпа на всички отбори от Топ 3 в Примера, побеждавайки за последно Барселона с 1:0, баските се издъниха в следващия си двубой и не успяха да вземат пълния актив от точки при гостуването си на намиращия се в зоната на изпадащите тим на Гранада, а двубоят завърши 1:1, а Реал Сосиедад допусна отново изравняване в заключителни минути на двубоя. Така воденият от бившия мениджър на Манчестър Юнайтед отбор продължава да е на 3 точки дистанция от зоната на изпадащите. Баските заемат 12-то място във временното класиране с актив от 19 пункта. През седмицата тимът от Сан Себастиан бе елиминиран от турнира за Купата на Краля, след като завърши 2:2 у дома срещу Виляреал, но Реал бе загубил първата среща с 1:0. За настоящия двубой контузени са Естрада, Сурутуса и Салдуа.

Райо Валекано допусна поражение като домакин в предишния кръг. "Пчелите" записаха минимална загуба с 1:0 от състава на Кордоба, която обаче не се отрази на мадридчани относно позицията им във временното класиране и така възпитаниците на Пако Хемес продължават да заемат 11-то място с актив от 20 точки. За гостуването на Реал с контузии са Баптищао, Кобеньо и Зе Кастро.

Прогноза: Реал Сосиедад - Райо Валекано 2:0


Валенсия - Алмерия
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 19:00
Съдия: Иняки Биканди


Отборът на Валенсия бе изместен от Топ 4 в Ла Лига. В предишния кръг "прилепите" не успяха да победят неубедителния тим на Селта и двубоят във Виго завърши наравно 1:1. Така играчите на Нуно Санто заемат 5-то място във временното класиране с актив от 35 точки, с 1 по-малко от Севиля, който се настани на 4-ата позиция за сметка на валенсианци. През седмицата "прилепите" допуснаха до някъде изненадващо отпадане от турнира за Купата на Краля, след като загубиха като гост на Еспаньол с 2:0, като каталунците продължават напред с общ резултат от двата мача 3:2. За настоящия двубой единственият отсъстващ в състава на Валенсия е Пиати.

Въпреки че загуби от Севиля в предишния кръг с 2:0 като домакин, отборът на Алмерия се задържа непосредствено над зоната на изпадащите. "Рохибланкос" заемат 17-то място във временното класиране и благодарение на по-добрата си голова разлика играчите на Хуан Мартинес все още не са под чертата, където е отборът на Леванте, който също е с 16 точки в актива си. За тежката визита на "Местайя" отсъстващи в състава на гостите са Кике и Рубен.

Прогноза: Валенсия - Алмерия 3:0


Виляреал - Атлетик Билбао
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хавиер Естрада

Отборът на Виляреал продължава битката за Топ 4. В предишния кръг "жълтата подводница" завърши наравно 1:1 като гост на друг от отборите, замесени в борбата - Малага. Така играчите на Марселино Гарсия Торал запазиха 6-ото си място във временното класиране с актив от 32 точки, на 4 от намиращия се на заветната 4-та позиция тим на Севиля. Добрата новина пред Виляреал за настоящия двубой е, че Йокич е единственият отсъстващ и че отборът е в серия от осем поредни мача в Примера без загуба.

Атлетик Билбао отново разочарова верните си привърженици в предишния кръг. Баските загубиха с 2:1 като домакин срещу последния в класирането Елче, а темпераментните фенове на "Сан Мамес" изпратиха своите любимци с освирквания. Баските се смъкнаха до 14-то място във временното класиране и имат 19 точки в актива си, а столът на треньора Ернесто Валверде започва сериозно да се клати, тъй като отборът едва ли има и илюзорни шансове да се класира за европейските клубни турнири наесен. През седмицата Атлетик отново се разходи по ръба на бръснача и тимът бе на крачка от срамно отпадане в турнира за Купата на Краля. Баските загубиха с 2:0 домакинството си на Селта, но въпреки това продължават напред, след като в първата среща победиха с 4:2 като гост. Акече и Фернандес пропускат настоящата среща поради травми.

Прогноза: Виляреал - Атлетик Билбао 1:1


Еспаньол - Сетла Виго
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Едуардо Прието


Еспаньол продължава да се намира в средата на подреждането. В предишния кръга "папагалчетата" загубиха с 3:0 гостуването си на лидера в Примера Реал Мадрид, но през седмицата каталунците успяха да постигнат първи успех за 2015 г., който бе в турнира за Купата на Краля. Играчите на Серхио Гонсалес успяха да елиминират състава на Валенсия. След загубата с 2:1 в първия двубой, в реванша Еспаньол победи с 2:0 и по този начин изхвърли "прилепите" от надпреварата. За настоящия двубой в лагера на тима няма отсъстващи футболисти.

Селта сложи край на серията от шест поредни загуби в Ла Лига. В предишния кръг "небесносините" успяха да стигнат до 1:1 срещу амбициозния тим на Валенсия на своя "Балаидос". Въпреки това, галисийци остават на 9-то място в класирането с актив от 21 точки. През седмицата Селта бе много близо до паметен обрат. След като загуби първия двубой в турнира за Кралската купа с 4:2 от Атлетик Билбао, Селта спечели реванша на "Сан Мамес" с 2:0, но уви напусна надпреварата. Победата бе първа за тима за 2015 г. За настоящия двубой треньорът Едуардо Берисо няма да може да разчита единствено на Убиня.

Прогноза: Еспаньол - Селта Виго 1:1


Елче - Леванте
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 18.01.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Карлос Веласко


Опашкарският сблъсък от програмата на 19-я кръг в Примера ще е между 19-я и 18-я във временното класиране, които се намират в зоната на изпадащите.

В предишния кръг Елче записа първа победа от ноември месец насам, след като валенсианският клуб победи с 2:1 като гост Атлетик Билбао. Успехът на баския клуб изкачи играчите на Фран Ескриба от последното 20-то място с една позиция напред, а Елче вече има 14 точки, на 2 от спасителното 17-то място, което в момента се заема от отбора на Алмерия. Мускера и Ерера продължават да лекуват травми и няма да могат да вземат участие в срещата.

Преди седмица Леванте не успя да победи като домакин новака Депортиво Ла Коруня и срещата завърши без отбелязани попадения. Ремито обаче смъкна тима на Лукас Алкарас едно място назад и така Леванте се озова в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място с актив от 16 точки, колкото има и отборът на Алмерия, но показатели на андалусци са по-добри. За настоящия двубой няма липсващи футболисти в състава на Леванте.

Прогноза: Елче - Леванте 0:0


Севиля - Малага
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 18.01.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Хосе Тейшейра


Един от двата двубоя, които ще сложат край на 19-я кръг в Ла Лига, ще е сблъсъкът за евроместата в Примера, където един срещу друг се изправят Севиля и Малага.

В предишния кръг "рохибланкос" успяха да изместят Валенсия от заветното 4-то място, което е последното, даващо право на участие в квалификационните кръгове в Шампионската лига наесен. Играчите на Унай Емери се възползваха по максимален начин от равенството на "прилепите" като гост на Селта и победиха с 2:0 борещия се за оцеляване тим на Алмерия. По този начин действащият носител на трофея в Лига Европа събра 36 точки в актива си, но има само с 1 повече от Валенсия и борбата ще бъде много оспорвана. За настоящия двубой с травми в състава на Севиля са Пареха и Кристофоро.

Малага също продължава да е замесен в битката за евроквотите. В предишния кръг тимът от едноименния средиземноморски град завърши наравно 1:1 с друг от основните претенденти - Виляреал. Ремито остави андалусци на 7-мо място в подреждането с 31 точки, но играчите на Хави Грасия нямат намерение да се предават, тъй като до края на сезона в Примера има още много срещи. Проблемът за Малага е, че в отбора има много контузени футболисти преди тежката визита на регионалния съперник Севиля. Аут за срещата са Камачо, Уелингтон, Санчес, Флавио и Чен.

Прогноза: Севиля - Малага 1:0

НИКОЛАЙА АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
254