Реал вече загуби, ред е и на Барса


.

Реал вече загуби, ред е и на Барса

Валенсия посреща Барселона в голямото дерби на кръга в Примера дивисион. Един срещу друг излизат два тима с големи амбиции като разликата в класите ще бъде изравнена от фактора домакинство и това, че срещата идва веднага след международната пауза.

На Унай Емери предстои тежко решение. Той трябва да прецени дали да пусне в игра звездата Давид Вия. Ел Гуахе е с контузия, но няколкото грешни стъпки в началото отдалечиха “прилепите” от върха и сега победата е доста важна. Все пак в последният кръг Лос Че записа такава – 1:0 срещу Расинг Сантандер. Засега валенсианци са на 5-ата позиция с 11 точки като имат 7 по-малко от Барса.

Каталунците водят в таблицата след издънката на Реал срещу силният тим на Севиля. И през този сезон играта на Меси и компания върви и отборът показва резултатен футбол като личи и стабилността в защита. Все пак поради подценяване на мача с Алмерия Барса можеше да пострада, но спечели с 1:0, след което дойде паузата от мачове за клуба, но не и за играчите. Те имаха важни задачи в световните квалификации. Особено звездата Меси, който късно в сряда игра срещу Уругвай.

Както вече споменахме Вия е под въпрос до последно за Валенсия. Ако той не играе ще видим Никола Жигич. Карлсо Марчена е аут за месец като на негово място ще встъпи Банега.

Шави е с леко разтежение, но вероятно ще е готов за мача на “Местая”. Дмитро Чигрински отново тренира, но участието му е под въпрос. Не е ясно дали Меси няма да е преуморен, въпреки че за момента Гуардиоланяма алтернатива за аржентинеца.

Мачът с Валенсия е първата по-сериозна битка за Барса от началото на сезона, като изключим срещата с Интер на “Меаца”. “Прилепите” са жадни за трите точки и сега е дошъл момент, в който Барса ще е с най-сериозни затруднения поради международната пауза. Смел ход е да се залага срещу европейския шампион, но след като видяхме загуба на Реал Мадрид е твърде възможно такава да допусне и Барселона.

Последни 5 мача:
Валенсия: ППРЗР
Барселона: ППППП

Коефициенти на bwin:
Валенсия – 4,40
Равен – 3,75
Барселона – 1,70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166