Sport: Ибрахимович премина в Барселона!


.

Sport: Ибрахимович премина в Барселона!

Рано тази сутрин испанският вестник Sport.es излезе с огромно заглавие на първа страница "Ibrahimovic, fichado!" в статия в която съобщава, че първият трансферен удар на Барселона за новия сезон вече е факт. Късно тази нощ президентите на Барселона и Интер Хуан Лапорта и Масимо Морати са стигнали до споразумение по преминаването на шведският нападател Златан Ибрахимович на Ноу Камп. Според изданието сумата, която испанците ще платят е 40 млн. евро плюс камерунския нападател Самуел Ето'о, както и преотстъпват за една година Александър Хлеб.

Ибрахимович отдавна обяви желанието си да премине в Барселона, където ще има по-голям шанс да сбъдне мечтата си, а именно да триумфира в Шампионската лига. Шведският национал е намалил финансовите си претенции, само и само до премине на „Камп Ноу", се посочва в материала.

Срещата се е състояла в Милано където без никаква предварителна подготовка са се "изсипали" буквално почти цялото ръководство на Барселона. Двамата президенти са разговаряли, след което са постигнали договореност за най-общия вид на сделката, след което Лапорта се е свързал с Ето'о, който е дал съглсието си за операцията. След отказа на Сити да го привлече, това остава наистина последна опция за камерунеца да напусне Барса.
В същото време Ибра се е съгласил да намали финансовите си претенции и така е улеснил още повече преговарящите.
Днес, на въпросите на шведски журналисти Златан само каза, че е заинтересован от сделката, но отказа коментар

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
172