Севиля с много важна победа над Атлетико


FUTBOL-TV

Севиля с много важна победа над Атлетико

Севиля удари у дома Атлетико Мадрид с 1:0 в мач от 24-ия кръг на испанската Ла Лига и направи важна крачка към оцеляването си в Ла Лига, записвайки най-ценната си победа от началото на сезона. 

След корнер Лукас Окампос успя да отклони с глава към Исaак Ромеро, който изпревари Облак и Коке и с глава чукна топката в мрежата на гостите - 1:0, като отбеляза 3-тия си гол в Ла Лига. 

 Aтлети опита да отговори веднага с далечен шут на Марио Ермосо, който се опита да прехвърли излезлия напред вратар на Севиля Йорян Ниланд, но не успя да уцели вратата.

По-добрата игра на домакините продължи и те пропуснаха много чист шанс да удвоят аванса си. В 23-тата минута след грешка в защитата на Атлетико Оливер Торес центрира меко към голмайстора Исаак Ромеро, който обаче от непосредствена близост направи голям пропуск.

Атлетико Мадрид направи много голям пропуск в 48-ата минута. Науел Молина центрира в наказателното поле на Севиля, където Антоан Гризман стреля, но ударът му бе блокиран от Хесус Навас. След това Мемфис Депай пропусна при добавката.

Атлетико Мадрид направи нов пропуск в 52-ата минута. Родриго Де Паул комбинира с Мемфис Депай, но ударът му бе разочароващ и топката излезе в аут. Три минути по-късно Науел Молина взаимодейства с Антоан Гризман, но неговият акробатичен удар бе неточен в аут.

В 58-ата минута пък попадение на Лукас Окампос бе отменено заради засада. Минута по-късно Исаак Ромеро тества Облак с удар от дистанция, който бе отразен от словенския страж. До края до нов гол така и не се стигна.

  Сподели
143