Мичел: Довбик има бруталната способност да вкарва голове


Н. Гавазов

Мичел: Довбик има бруталната способност да вкарва голове

Хирона победи Севиля - 5:1 в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Артьом Довбик отбеляза хеттрик, Виктор Циганков и Стуани отбелязаха по гол. След мача старши -треньорът на каталунците Мичел говори за победата на отбора си.

"Невероятно е заради скоростта, с която излязохме. Скоростта на Савиньо и Порту, единоборствата на централните защитници, Иван, който взима топката и я бута напред, Довбик, който има бруталната способност да вкарва голове.

Третият ни гол беше страхотен. Това е един от най-добрите голове, които сме виждали.

Без топка трябва да сме агресивни в атака. Трудно ни е, когато сме подчинени, но чувствам, че сме по-добри в защита от нападение. Порту бе невероятен, Циганков беше агресивен, Савиньо...

Борбата за шампионската титла? Виждам, че Реал Мадрид, Барса и Атлетико са способни да спечелят десет поредни мача и в главата ми няма нужда от това. Това е само в ръцете на най-добрите в света, останалите трябва да мислим мач по мач. Имаме 20 точки до седмото място, което е добра разлика. Ако искаме да сме в Шампионска лига, ще трябва да се борим срещу грандове като Реал, Атлетико и т.н.

Имам двама страхотни нападатели. Имаме много присъствие в зоните и това позволява на много топки да достигнат до зоната. Имаме енергия, хора, които преодоляват съперниците по вертикала, бързо и точно.

Доволен съм от нашия екип. Най-важното е, че нашите играчи тренират много добре “, каза Мичъл.

В следващия кръг Хирона гостува на Селта (28 януари), който в момента е на 16-о място, а Реал Мадрид ще гостува на Лас Палмас (27 януари), който е на 8-о място.

  Сподели
181