Хирона победи Атлетико в трилър със седем гола


Н. Гавазов

Хирона победи Атлетико в трилър със седем гола

Ла Лига продължи в сряда с четири интересни сблъсъка. Реал Мадрид прие Осасуна на "Сантяго Бернабеу", Гранада и Кадис се срещнаха в дербито на аутсайдерите, Селта Виго се изправи срещу Реал Бетис на "Балайдос", докато в мача на деня Хирона и Атлетико Мадрид се изправиха на "Монтиливи".

Хирона 4:3 Атлетико Мадрид

Един от мачовете за сезона се проведе в Каталуния, като Хирона и Атлетико Мадрид спретнаха невероятен трилър със седем гола. Домакините започнаха мечтано, като Валери Фернандес отбеляза гол в рамките на втората минута. Алваро Мората изравни малко след това, но отборът на Мичел Санчес водеше с 3:1 в края на първото полувреме благодарение на Савио и Дейли Блинд.

Въпреки това, Мората отбеляза от двете страни на почивката, за да върне Атлети. Хеттрикът на Алваро обаче се оказа недостатъчен, тъй като Хирона отбеляза спечели чрез гол на Иван Мартин в добавеното време. Това означава, че Хирона остава в крак с Реал Мадрид в горната част на таблицата, докато "Лос Колчонерос" е трети.

 

Селта Виго 2:1 Реал Бетис

Селта Виго спечели огромни три точки на "Балайдос", побеждавайки Реал Бетис след изоставане в резултата.

Айтор Руибал откри за гостите в рамките на пет минути, но Яго Аспас изравни скоро след това от дузпа. Победителят дойде в 96-ата минута, благодарение на младия Уилиът Сведберг.

Резултатът означава, че Селта излиза от зоната на изпадащите, изпреварвайки Кадис и отивайки на 17-то място. Бетис остава на седмо място.

 

Гранада 2:0 Кадис

Гранада спечели едва за втори път този сезон, след като победи другия кандидат  за изпадане Кадис. Мирто Узуни и Браян Сарагоса отбелязаха головете за домакините, които остават 19-и с този резултат. Кадис падна до 18-о място след победата на Селта срещу Бетис.

  Сподели
280