Атлетико е в напреднали преговори със световен шампион


Н. Гавазов

Атлетико е в напреднали преговори със световен шампион

Атлетико Мадрид е в напреднали преговори за подписа на световен шампион, който ще реши ключов позиционен проблем.

За голямо разочарование на Диего Симеоне, Атлетико Мадрид не успя да подпише с дефанзивен халф през тазгодишния летен трансферен прозорец. Само с Коке като естествен център, това заплашваше да създаде проблеми на "дюшекчиите" през този сезон.

Досега Атлетико се справяше добре с Коке като единствен дефанзивен полузащитник, но изглежда, че скоро мадридчани ще се справят със ситуацията. El Partidazo de COPE съобщава, че столичани преговарят с Гуидо Родригес относно възможността да го привлекат през януари или в края на сезона.

Родригес, чийто договор с Реал Бетис изтича в края на сезона, ще бъде на разположение като свободен агент следващото лято, ако не го поднови, и това го прави много привлекателна перспектива за Атлетико. Барселона също държи на тази опция, въпреки че "дюшекчиите" изглеждат по-напред в надпреварата.

Бетис може да позволи на Родригес да напусне през януари, но тогава ще поиска някаква сума, за да може той да напусне шест месеца преди изтичането на договора му. Атлетико Мадрид може да реши да го привлече възможно най-скоро, за да подсили отбора си за втория полусезон.

  Сподели
242