Тебас: Белингам има влияние върху гледането на Примера дивисион


Н. Гавазов

Тебас: Белингам има влияние върху гледането на Примера дивисион

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас говори за влиянието на полузащитника на Реал Мадрид Джуд Белингам върху испанското първенство.

"Изминаха само няколко месеца от трансфера на Джуд в клуб от Ла Лига, така че е твърде рано да се говори за мащаба. Въпреки това, по отношение на броя на зрителите в Обединеното кралство, Белингам има голямо влияние върху испанското първенство. Той е важен играч за лигата и вниманието на англоезичните страни в испанското първенство до голяма степен се дължи на него.

Белингам е топ футболист. И преди знаехме, че той е фантастичен полузащитник, но не разбирахме напълно какво ниво може да достигне. Джуд демонстрира в Реал такова ниво, че сякаш е от друга планета. Сигурен съм, че той ще остане в Мадрид поне още няколко сезона“, заяви Тебас.

Припомняме, че Джуд Белингам премина в Реал Мадрид от Борусия Дортмунд през миналия трансферен прозорец за €103 млн. Този сезон английският полузащитник изигра 14 мача във всички турнири, в които отбеляза 13 гола и 3 асистенции. Договорът на играча с мадридския клуб е валиден до края на юни 2029 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 120 милиона евро.

  Сподели
169