Виляреал поглежда към втора треньорска смяна


Н. Гавазов

Виляреал поглежда към втора треньорска смяна

Виляреал отново обмисля смяна на старши-треньора този сезон след катастрофалното поражение от Атлетик у дома в неделя вечерта.

Въпреки че завърши 3:2, късният дубъл на Александър Сорлот и Жерар Морено в рамките на две минути добави малко блясък към поражението, което беше подпечатано през първия половин час на мача, когато "лъвовете" се бяха развихрили.

След само 11 мача начело, Пачета е на прага на вратата, според Relevo. Бившият треньор на Реал Валядолид има четири победи, три равенства и четири загуби, но четирите победи далеч не са впечатляващи. Два дойдоха срещу последните два в Ла Лига (Алмерия и Гранада), едната срещу непрофесионалния Чиклана, а другият бе с 1:0 над Рен в Лига Европа, като френският тим пропусна дузпа в добавеното време.

Няма съмнение, че Пачета не е провокирал реакцията, на която президентът Фернандо Роиг се надяваше и сега босът обмисля друга промяна. Според източници, Марселино Гарсия Торал е кандидатът, който най-тясно е свързан с поста.

Идеята бе Пачета да стабилизира нещата на "Ла Керамика", а Марселино да дойде за 2024-25. И все пак слабият старт на сезона кара ръководството на клуба да обмисли по-рано пристигането му. Марселино все още не се е свързал с Виляреал, но тази седмица това може да се промени. Марсело Гаярдо също беше споменат, но той също имаше желание само да поеме проект, в който вярва, след като напусна Ривър Плейт, а Марселино е този, който генерира консенсус в клуба.

Току-що освободен от задълженията си в Олимпик Марсилия след заплахи към Борда от феновете, Марселино бе ясен, че следващия път би искал да се насочи към Висшата лига, вместо да се върне в Ла Лига. Той отбеляза, че смята, че е невъзможно да се изкачи по треньорската стълбица до топ 3 в Испания и може да възприеме завръщането си във Виляреал като отдалечаване от по-престижен пост.

  Сподели
185