Атлетико настоявал за изявление по случая с Барса


Н. Гавазов

 Атлетико настоявал за изявление по случая с Барса

Атлетико призовал клубовете от Ла Лига да вземат отношение по скандала с Барселона.

Според Relevo, Атлетико е поискал всички отбори от Ла Лига да излязат със съвместно изявление на протест и осъждане. Такова предложение е било отправено на среща с участието на представители на първа и втора дивизия на испанския футбол.

Два клуба се противопоставиха - Барселона, чиито представители сметнаха за нелогично да подкрепят подобна инициатива от тяхна страна, и Реал Мадрид, позовавайки се на необходимостта да анализират ситуацията заедно с висшето ръководство на клуба.

Останалите клубове бяха решени да се съгласят с предложението на Атлетико, но в крайна сметка не се стигна до общо изявление.

По-рано бе съобщено, че каталунският клуб е платил 1.4 милиона евро на Хосе Мария Енрикес Негрейра, тогавашен вицепрезидент на техническия съдийски комитет, между 2016 и 2018 г. Клубът пояснява, че служител на Кралската испанска футболна федерация е получавал плащания за доклади за млади играчи и съдии. Тогава стана известно, че Барса е превела 4.7 милиона евро на Негрейра от 2003 г. Трансферите от клуба представляват 95% от оборота на компанията му от 2016 до 2018 г.

  Сподели
394