Байерн продаде Демикелис на Малага


А. Павлов

Байерн продаде Демикелис на Малага

Мартин Демикелис напусна Байерн, след като прекара седем години и половина в тима, и от утре ще се присъедини към Малага. Рекордьорът по титли на Германия и южноиспанският клуб се споразумяха за този сделка малко преди края на годината, като относно трансферната сума те запазиха мълчание. Вчера Мичо премина задължителните медицински прегледи при 18-ия в Примера дивисион и на 3-и януари трябва да бъде официално представен на "Естадио Ла Росаледа".

"Надявам се, че ще се приспособя възможно най-бързо към новия си отбор", сподели 30-годишният аржентинец при пристигането си в Малага, където той отново ще се събере с бившия си наставник Мануел Пелегрини. Двамата работиха заедно в Ривър Плейт, чийто цветове Демикелис защитава в периода 2001-2003 година. "Има голямо доверие между нас", каза Мичо по адрес на Пелегрини.

Така Мартин Демикелис, който бе основен футболист в състава на червените през миналия сезон, си тръгна от Бавария, след като през есенния дял изгуби мястото си в стартовия състав и записа едва девет участия в Бундеслигата.

  Сподели
123