Барса ще свали Валенсия от върха


Т. Михайлов

Барса ще свали Валенсия от върха

Барселона - Валенсия
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 16.10.2010
Час: 21:00
Съдия: Тишейра Витиенес


Барселона посреща Валенсия в дербито на 7-ия кръг на испанската Примера дивисион. Един срещу друг излизат четвъртият срещу първия като за пръв път този сезон се наблюдава тенденция шампионите да са по-уязвими на “Камп ноу”.

На два пъти Барселона сбърка пред своя публика. Първо новакът Еркулес спечели с 2:0 на стадиона на който се очакваше Лос Кулес да бъде безгрешен. В последния кръг пък Майорка измъкна точка. Проблемът за момчетата на Пеп Гуардиола е, че гостуващите тимове се затварят и през защитата им рядко може да се премине. По този начин се стигна до няколко провала на каталунците, но наставникът им още не е открил начин за противодействие.

Валенсия направи добър старт в шампионата като до този момент изпусна само две точки, но това се случи в най-сериозния им мач – срещу Атлетико Мадрид. Петте победи дойдоха срещу по-непретенциозни клубове, но това не означава, че “прилепите” нямат добър отбор. Унай Емери успя бързо да намери точните заместници на продадените през лятото Вия и Силва. Единствената загуба на Валенсия от началото на сезона бе срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига, като тя не беше особено справедлива с оглед показаното на терена.

Давид Вия получи контузия в коляното срещу Шотландия през седмицата, но ще бъде на разположение на Гуардиола. Участието на Шави е под въпрос. Педро е аут заради разтежение. Габриел Милито е с болки в адукторите.

Мигел е аут поради мускулно разтежение. Другият голям липсващ за Валенсия е Хоакин Санчес, който е с изкълчен глезен. Мариус Станкевициус не тренира в сряда заради чревно разстройство, което вече е отшумяло.

Барселона е фаворит в двубоя, въпреки че през седмицата имаше международни мачове, а каталунците предоставят доста национали. Домакинството и важността на двубоя ги задължават да спечелят. Валенсия няма да се затвори като Еркулес и Майорка и пред Меси и компания ще има повече шансове, които ще бъдат реализирани.

Последни 5 изиграни срещи:


Барселона:

19 септември Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)
22 септември Барселона - Спортинг Хихон 1:0 (Примера)
25 септември Атлетик Билбао - Барселона 1:3 (Примера)
29 септември Рубин - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
03 октомври Барселона - Майорка 1:1 (Примера)

Валенсия:

19 септември Еркулес - Валенсия 1:2 (Примера)
22 септември Валенсия-  Атлетико Мадрид 1:1 (Примера)
25 септември Спортинг Хихон - Валенсия 0:2 (Примера)
29 септември Валенсия - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
02 октомври Валенсия - Атлетик Билбао 2:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Валенсия

164 мача
75 победи за Барселона
41 равенства
48 победи за Валенсия
Голова Разлика: 308:251 за Барселона


Коефициенти от bet365:

Барселона - 1.40
Равен - 4.50
Валенсия - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205