Валенсия - Депортиво Ла Коруня: Влакът за Европа тръгва от Местая


.

Валенсия - Депортиво Ла Коруня: Влакът за Европа тръгва от Местая

Валенсия - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 24.04.2010
Час: 23:00
Съдия: Давид Фернандес Борбалан


Валенсия продължава да заема третото място в класирането с 59 точки от 33 мача, но преследвачите от Майорка и Севиля бързо намалиха разликата в точките, след като хората на Емери допуснаха в последните си пет мача в първенството три загуби. В предишния кръг Валенсия загуби на „Бернабеу" с 0:2 и така от двуцифрена, разликата с четвъртия е вече само 4 точки и бронзовият медал никак не е сигурен.

„Ако третото място ни избяга, то е защото наистина се представяме много зле в последните срещи. Наистина ни сполетяха много контузии, но това не ни оправдава", заяви Албелда.

В последните си девет мача у дома Лос Че имат осем победи и двубоят тази вечер идва точно навреме да бъде увеличен точковия актив и повиши самочувствието.

Депортиво Ла Коруня загубиха пет от седем мача и ако не успеят да победят на „Местая", то ще закръглят точно два месеца без победа. Лошата форма на отбора съвсем естествено намери отражение в класирането - Депортиво са девети с 44 точки от 33 мача. А най-силното оръжие на тима - защитата бе направена на пух и прах, след като допусна по три гола в срещите с Барселона, Атлетико Мадрид и Хетафе.В предишния кръг галисийци завършиха наравно у дома си срещу Алмерия и показаха бездушна и слаба игра, както и нерешителност пред противниковата врата.

В последните два месеца контузиите на играчите бяха основния проблем за наставника на Валенсия, но постепенно титулярите започнаха да се завръщат към трнировки и да се възстановяват. Все още Наваро и евентуално Мигел няма да бъдат включени в групата. Мануел Фернандеш е наказан и това принуди Емери да избере схема с един нападател. Така на левия фланг на отбраната ще видим Алба, а Банега в опорната зона. Не е сигурно дали Бруно ще започне титуляр като десен бек, всичко зависи от степента на възстаноявяване на футболиста. Схемата на игра е 4-2-3-1, с Давид Вия на върха на атаката.

Депортиво е без мексиканския национал Андрес Гуардадо, който е контузен. Диего Колото е наказан за един мач, съмнения има за Лопо и Домингес и може би двамата няма да вземат участие в срещата. Така в центъра на защитата ще видим отново Раул и Кастро, а Алварес на десния фланг на полузащитата. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като Рики ще бъде единственото острие на галисийци.

И за двата отбора срещата на „Местая" се явява изключително важна. За домакините победата е необходима за да затвърдят третото място и пресекат опитите на своите конкуренти да ги изместят от там. За Депортиво тази среща ще бъде най-вероятно последен шанс да бъде направено нещо по въпроса с участието на тима в Лига Европа догодина. Моментното състояние и лошата форма на гостите обаче, едва ли ще им позволи да се противопоставят кой знае колко на своите домакини. Очакванията са за победа на Валенсия с два гола разлика.

Прогноза за: Валенсия - Депортиво Ла Коруня 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

04 април Валенсия - Осасуна 3:0 (Примера)
08 април Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Лига Европа)
11 април Майорка - Валенсия 3:2 (Примера)
15 април Валенсия - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
18 април Реал Мадрид - Валенсия 2:0 (Примера)

Депортиво Ла Коруня:

28 март Депортиво Ла Коруня - Хетафе 1:3 (Примера)
04 април Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня 3:0 (Примера)
11 април Депортиво Ла Коруня - Расинг Сантандер 1:1 (Примера)
14 април Барселона - Депортиво Ла Коруня 3:0 (Примера)
18 април Депортиво Ла Коруня - Алмерия 0:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Валенсия - Депортиво Ла Коруня

85 мача
39 победи за Валенсия
18 равенства
28 победи за Депортиво Ла Коруня
Голова Разлика: 130:91 за Валенсия

През този сезон:

20 декември 2009 Депортиво Ла Коруня - Валенсия 0:0 (Примера)
06 януари 2010 Валенсия - Депортиво Ла Коруня 1:2 (Купа на Краля)
13 януари 2010 Депортиво Ла Коруня - Валенсия 2:2 (Купа на Краля)


Коефициенти от bet365:
Валенсия - 1.40
Равен - 4.50
Депортиво Ла Коруня - 8.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126