Майорка - Валенсия: В своята крепост домакините ще вземат трите точки


.

Майорка - Валенсия: В своята крепост домакините ще вземат трите точки

Майорка - Валенсия
Стадион: "ОНО Естади", Майорка
Дата: 11.04.2010
Час: 22:00
Съдия: Антонио Рубинос Перес


Със срещата Майорка - Валенсия ще приключи 31 кръг на Примерата, в който можем да кажем, че всички двубои попадат в сянката на голямото събитие на кръга, а именно Ел Класико. И въпреки всичко мачът е изключително интересен! В края на краищата се разиграва интригата за разпределението на местата в европейските клубни турнири, където в борбата за четвъртото място участват много кандидати.

Майорка са на пето място с 48 точки и с шансове за класиране в турнира на Шампионската лига. През този сезон домакините демонстрират достатъчно увереност в играта си и са една от изненадите на първенството с положителен знак. В последните си срещи обаче отборът от Балеарските острови отстъпи от формата си - от пет мача има едва една победа и две равенства, и съвсем закономерно допусна да бъде изпреварен от Севиля. Другата особеност на островитяните е силната им зависимост от домакинските срещи: спечелиха у дома си 36 точки от 42 възможни, докато навън хората на Мансано имат само две победи.

За Валенсия конкретния мач едва ли решава нещо съществено. Отборът е трети - на комфортните осем точки преднина и може да се чувства относително спокоен за третото място което заема в момента. Шампионската лига започва да става все по-реална за клуба от „Местая", но в никакъв случай не е сигурна, а една победа би затвърдила позициите до сега. Още повече, че в 33 кръг предстои мач с Реал Мадрид, който въпреки, че ближе рани и е в шок след загубата от Барселона, си остава опасен отбор. Другата причина, която обуславя търсенето на победата, е отпадането в Лига Европа в средата на седмицата, след като валенсианци на два пъти не успяха да победят Атлетико Мадрид. Именно трите точки в предстоящата среща ще изчистят негативните впечатления от отпадането.

За Майорка отпада Иван Рамис, който продължава да лекува травма на адукторите, както и Туни, който има проблеми с коляното. Така, в центъра на защитата ще видим Рубен и Нунес, а пред тях, в опорната зона ще се разположат Марио и Марти. Схемата на игра ще бъде традиционната 4-4-2, с Виктор и Адурис в атака.

За Валенсия отпадат Марчена, Матийю и Бруно. Добрата новина за Емери е, че се завърнаха в състава Алексис, Албелда и Наваро, както и Банега, който бе наказан за евротурнирите, Схемата на игра ще бъде с използва нето на един нападател - Давид Вия и трима атакуващи полузащитници: Пабло, Силва и Мата.

Няма как срещата между петия и третия в класирането да не бъде интересна и трудно прогнозируема. Все пак аз смятам, че по-близо до победата са домакините, които превърнаха своя стадион в крепост през настоящия сезон, а мачът на Валенсия в средата на седмицата няма как да не се отрази върху футболистите на Емери. Още повече, че в последните си три гостувания навън те претърпяха поражения. Най-вероятно ще загубят и това.

Прогноза за: Майорка - Валенсия 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Майорка:

13 март Хетафе - Майорка 3:0 (Примера)
21 март Майорка - Атлетико Мадрид 4:1 (Примера)
24 март Расинг Сантандер - Майорка 0:0 (Примера)
27 март Майорка - Барселона 0:1 (Примера)
04 април Алмерия - Майорка 1:1 (Примера)

Валенсия:

24 март Валенсия - Малага 1:0 (Примера)
27 март Реал Сарагоса - Валенсия 3:0 (Примера)
01 април Валенсия - Атлетико Мадрид 2:2 (Лига Европа)
04 април Валенсия - Осасуна 3:0 (Примера)
08 април Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи: (във всички турнири)

Майорка - Валенсия

45 мача
8 победи за Майорка
9 равенства
28 победи за Валенсия
Голова Разлика: 82:39 за Валенсия

През този сезон:

28 ноември 2009 Валенсия - Майорка 1:1 (Примера)


Коефициенти от bet365:

Майорка - 2.37
Равен - 3.25
Валенсия - 3.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128