Немски легенди критикуват трансфера на Хави Мартинес


А. Павлов

Немски легенди критикуват трансфера на Хави Мартинес

Байерн е напът да привлече халфа на Атлетик Билбао Хави Мартинес за сумата от 40 милиона евро. Ако този трансфер се осъществи, то Мартинес ще се превърне в най-скъпия футболист в историята на Бундеслигата. Еуфорията в Германия около тази евентуална сделка е голяма, но бившата звезда на Байерн Щефан Ефенберг не е толкова ентусиазиран от възможността Байерн да привлече Хави Мартинес.

"Вероятно ще решиш един проблем в дефанзивната част на халфовата линия или в центъра на защитата, но въпреки това ще създадеш ново затруднение", заявява Ефенберг за немския телевизионен канал "Скай".

Ще се превърне ли Хави Мартинес в проблем за Байерн?

Ефенберг пояснява: "Привличаш Мартинес, но имаш още четирима опорни халфове, които също искат да играят. Говоря за Швайнщайгер, Кроос, Густаво и Тимошчук."

Бившият национал на Германия, който има 35 участия с фланелката на Бундестима, се опасява от възникването на неспокойство в обкръжението около Байерн.

"Ако възникнат проблеми в средата около отбора, тогава положението в Байерн ще се изнерви и футболистите няма да играят повече футбола, който искат да практикуват", коментира още Щефан Ефенберг.

Не само Ефе гледа критично на евентуалното преминаване на Хави Мартинес в Мюнхен. Рекордьорът по брой мачове (150) с националния тим на Германия Лотар Матеус също изрази своите съмнения относно нуждата от привличането на испанския национал.

"Ще се дадат общо 70 милиона евро сега за Мартинес и преди това за Густаво и Тимошчук. Ако аз купувам дефанзивен халф, както например преди година и половина бе привлечен Луиш Густаво за 15 милиона евро от Хофенхайм и след това не му се доверие и се купи следващия играч, тогава човек трябва да помисли върху това", казва пък Матеус пред "Скай".

  Сподели
83