Байерн поднови сделката за спонсорство с Deutsche Telekom


Н. Гавазов

Байерн поднови сделката за спонсорство с Deutsche Telekom

Байерн Мюнхен обяви, че германската телекомуникационна компания Deutsche Telekom ще продължи да подпомага клуба извън терена през следващите пет години. Предишната сделка между двете страни трябваше да изтече през 2013 година, но баварците и компанията са се разбрали да удължат тяхното успешно десетгодишно сътрудничество.

Финансовите параметри по новата сделка не се съобщават официално, но според немските медии, Байер ще получава по 30 милиона евро на сезон, което е с пет милиона повече, отколкото настоящото споразумение. По този начин баварците още повече ще увеличат разликата с останалите германски отбори по отношение на спонсорските договори за фланелките.

„През последното десетилетие с Deutsche Telekom изградихме една здрава връзка, основана на доверие и кооперативност. Двете страни имат голяма полза от това сътрудничество. Затова сме много доволни, че дългогодишното ни партньорство беше предварително удължено с още четири години до 30 юни 2017 г. Благодарение на помощта предоставена от Telekom, развитието на Байерн се основава на стабилни и солидни финансови основи", заяви президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

 

  Сподели
111