Леверкузен съсече Вердер в последните минути


А. Павлов

Леверкузен съсече Вердер в последните минути

Леверкузен сломи Вердер с 1:0 в дербито на 2-ия кръг в Бундеслигата. Аспирините стигнаха до успеха в заключителната фаза от срещата. Михал Кадлец отбеляза победния гол в 86-ата минута и по този начин чехът донесе първите три точки за своя отбор през тази кампания. Това са и първите пунктове, които изобщо подопечните на Робин Дут печелят през този сезон, след като в първия кръг от шампионата Леверкузен загуби от Майнц с 2:0. Вердер пък не можа да надгради доброто си представяне от миналата седмица, когато бременци надделяха над Кайзерслаутерн с 2:0.

Иначе началото на мача започна с териториално надмощие на Аспирините, като това статукво се запази в продължение на цялата първа част. В 13-ата минута домакините създадоха първото си опасно положение в срещата. Ренато Аугусто обстрелва вратата на Зелено-белите, но техният страж Вийзе се намеси на висота и изби кълбото в ъглов удар.  Само две минути по-късно Сидни Сам също опита късмета си. Все пак, макар и с малко, ударът на крилото не попадна в мишената. Секунди преди края на първите 45 минути Аугусто изведе Кислинг сам срещу Вийзе, ала изстрелът на нападателя бе блестящо спасен от вездесъщия Тим Вийзе.

От друга страна, гостите атакуваха по-рядко и затова възможностите, които хората на Шааф сътвориха през първата част, не бяха особено много. Въпреки това в 35-ата минута бременци изтърваха невероятен шанс за гол, след като Ленарт Ти не успя да вкара на празна врата. И така, след като двата отбора не си отбелязаха гол, краят на първата част дойде при нулево реми.

След смяната на полетата Вердер видимо изравни играта и пренесе действията в по-предни позиции. Като цяло обаче липсваха положения пред двете врати. Все пак тимът, който повече търсеше победата, беше този на Леверкузен. В 77-ата минута най-силният футболист на Заводския отбор в днешния двубой Михал Кадлец бе на крачка от реализирането на попадение. Чехът стреля страхотно от пряк свободен удар, но Вийзе показа за пореден път своята класа и отклони топката в корнер.

Осем минути по-късно обаче немският национал бе безпомощен. Гонсало Кастро центрира от ъглов удар, резервата Ролфес подаде към Кадлец и левият бек с незабавен удар вкара за 1:0.

До края на срещата влезлият като смяна Дердийок можеше да покачи на 2:0, ала швейцарският национал стреля несериозно и Вийзе се справи лесно с неговия изстрел. Независимо от това в крайна сметка Леверкузен успя да се поздрави с победата над Вердер, която ще осигури спокойствие на Робин Дут и неговите състезатели.

  Сподели
277