Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Бохум – Хофенхайм
Дата: 26.04.2024 г.
Час: 21:30

Бохум записа осми пореден двубой без победа, като за този период "сините“ инкасираха шест загуби и едва две равенства. В предишния кръг рурци отстъпиха с 0:1 на гости на Волфсбург, а поражението изпрати Бохум в зоната на изпадащите, където тимът е 16-ти и остава с 27 точки.

Хофенхайм постигна втора поредна домакинска победа, като този път играчите на Пелегрино Матарацо се наложиха драматично с 4:3 у дома над Борусия Мьонхенгладбах. Хофе имаше аванс от два гола, но допусна изравняване до 3:3, а в крайна сметка грабна пълния комплект точки след победен гол в добавеното време. "Сините“ имат 39 пункта и са 9-ти в подреждането.

Прогноза: Бохум – Хофенхайм 1:1


Аугсбург – Вердер Бремен
Дата: 27.04.2024 г.
Час: 16:30

Отборът на Аугсбург допусна втора поредна загуба далеч от дома, като и този път поражение беше с резултат 1:3, но срещу Айнтрахт. Така баварците се отдалечиха от Топ 6 и зона "Европа“, като са 8-ми и са с 39 точки.

Вердер пък прекъсна серията от седем поредни мача без победа, като в предишния кръг "бременските музиканти“ постигнаха малко очакван успех с 2:1 у дома над солидния тим на Щутгарт. Така северняците поеха глътка въздух и се отдалечиха от опасната зона. Хората на Оле Вернер имат 34 пункта и са 11-ти в таблицата.

Прогноза: Аугсбург – Вердер Бремен 2:1


Фрайбург – Волфсбург
Дата: 27.04.2024 г.
Час: 16:30

Фрайбург не успя да запише втора поредна победа, която щеше да позволи на тима да се доближи до Топ 6. В предишния кръг южняците завършиха 1:1 у дома срещу борещия се за оцеляване отбор на Майнц 05. Селекцията на Кристиан Щрайх е на 7-мо място и е с актив от 40 пункта.

Волфсбург пък постигна ценен успех в битката за оцеляване, след като в предишния кръг "вълците“ се наложиха с 1:0 у дома над Бохум. Предвожданият от Ралф Хазенютъл тим има 31 точки и вече е 13-ти, като е на дистанция от четири пункта спрямо първия от отборите под чертата.

Прогноза: Фрайбург – Волфсбург 2:2


РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд
Дата: 27.04.2024 г.
Час: 16:30

Амбициозния отбор на РБ Лайпциг записа пета победа за последните си шест мача в първенството. В предишния кръг "червените бикове“ се наложиха с 2:1 на гости на добре представящия се новак Хайденхайм. Така хората на Марко Розе удържат 4-ото място в подреждането, като са с 59 точки, което е с две повече спрямо предстоящия съперник. За домакините няма отсъстващи играчи.

Секунди лишиха Борусия Дортмунд от това да стане отборът, който спира невероятната серия на новия шампион Байер Леверкузен. "Жълто-черните“ водеха в резултата до 97-ата минута, когато допуснаха изравняване за крайното 1:1. Равенството допълнително затрудни BVB в борбата за място в Топ 4, тъй като възпитаниците на Един Терзич вече изостават на две точки от Лайпциг, като са 5-ти и са с 57 пункта. По тази причина Дортмунд се нуждае само от победа, за да може отново да държи съдбата в своите ръце. Аут за гостите са Бенсебаини, Джан, Алер, Мален и Маатсен.

Прогноза: РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд 1:2


Байер Леверкузен – Щургарт
Дата: 27.04.2024 г.
Час: 19:30

Шампионът на Германия Байер Леверкузен продължава с уникалната си серия, в която тимът е непобеден. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо се спасиха от поражение след изравнителен гол в 97-ата минута при гостуването на Борусия Дортмунд за крайното 1:1. Леверкузен има 80 точки, като е твърдо решен да продължи да чупи рекорди в оставащите кръгове. Джака, Хложек и Борха Иглесиас пропускат предстоящия двубой.

Серията от 11 поредни мача без загуба, в която солидният тим на Щутгарт записа девет успеха и две равенства, приключи в предишния кръг. В него "швабите“ изненадващо стъпиха накриво на гости на Вердер и отстъпиха с 1:2. Играчите на Себастиан Хьонес остават на 3-то място и са с 63 точки. Еглоф, Масимо, Нартей, Щилер, Вагноман и Загаду са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Щутгарт 3:2


Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин
Дата: 28.04.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах инкасира втора поредна загуба и общо 13-та до момента. В предишния кръг "жребчетата“ отстъпиха драматично на гости на Хофенхайм за крайното 3:4. Поражението остави Гладбах с 31 пункта, а тимът е 12-ти в колоната.

Унион Берлин допусна трета последователна загуба, като този път "железните“ бяха разбити у дома с 1:5 от Байерн Мюнхен. Така столичани отново се свлякоха опасно близко до зоната на изпадащите, като са 14-ти със своите 29 точки и четири кръга преди края на сезона са на два пункта от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Борусия Мьонхенегладбах – Унион Берлин 1:1


Майнц 05 – Кьолн
Дата: 28.04.2024 г.
Час: 18:30

Майнц 05 продължава всячески да се бори за мястото си в елитната дивизия. В предишния кръг "червените“ завършиха 1:1 на гости на Фрайбург, като това беше пети пореден двубой без поражение за хората на Бо Кристиансен. В момента Майнц е 15-ти и има 27 точки, като е на спасителната позиция, извън зоната на изпадащите, заради по-добрите си показатели спрямо Бохум.

Кьолн пък се отдалечава от баража и отборът е на предпоследното 17-то място с 22 пункта. "Козлите“ са в серия от две последователни загуби, като последната от тях дойде преди седмица у дома с 0:2 от почти сигурния изпадащ Дармщад.

Прогноза: Майнц 05 – Кьолн 2:0


Дармщад – Хайденхайм
Дата: 28.04.2024 г.
Час: 20:30

Новакът Дармщад записа едва трета победа от началото на сезона и първа от октомври 2023 г. насам. В предишния кръг "лилиите“ се наложиха с 2:0 на гости на Кьолн, но за тяхно съжаление им остава да доиграят последните няколко кръга преди да се завърнат обратно във Втора Бундеслига. Дармщад е на последното 18-то място и е със 17 точки.

След четири поредни мача без поражение Хайденхайм допусна загуба преди седмица, когато отстъпи с 1:2 от РБ Лайпциг. Отборът е 10-ти в колоната и е с 34 точки.

Прогноза: Дармщад – Хайденхайм 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154