Левандовски разказа за обаждане от Сър Алекс


Н. Гавазов

Левандовски разказа за обаждане от Сър Алекс

Нападателят на Барселона Робърт Левандовски разкри как Сър Алекс Фъргюсън го е призовал да се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Левандовски направи име в Борусия Дортмунд, отбелязвайки 103 гола в 187 мача. Тогава Робърт се появи на радара за Юнайтед.

През лятото на 2011 г. Сър Фъргюсън лично се обади на Левандовски, за да осигури съгласието му да премине в Манчестър, но Юрген Клоп, тогава треньор на Борусия, блокира този трансфер.

В резултат на това Левандовски остана в Дортмунд до 2014 г., след което се премести в Байерн, отбелязвайки 344 гола в 375 мача там.

"Спомням си точно този момент. Като част от подготовката за сезона Дортмунд и аз играхме приятелски мач. Мисля, че беше срещу Бохум. Бях заменен на почивката.

В съблекалнята погледнах мобилния си телефон. Имаше текстово съобщение от подател, чийто номер започваше с +44. Фъргюсън се опита да се свърже с мен и след това изпрати съобщение. Искаше да говори с мен.

Все още бях в съблекалнята. След като си взех душ, намерих кътче и му се обадих обратно. Английският ми не бе толкова добър, колкото днес. А той имаше силен шотландски акцент. Ето защо бях толкова фокусиран да разбера това той има предвид!

Сър Алекс Фъргюсън се опита да бъде тактичен, говореше бавно. Бях на 22 и това беше специален момент.

Говорих със (спортния директор) Аки Вацке и Юрген Клоп по време на нашия тренировъчен лагер. Исках да отида в Манчестър Юнайтед! Но те казаха: "Няма шанс Робърт. Нуждаем се от теб. Трябва да останеш“, заяви Левандовски.

  Сподели
401