Дортмунд е шампион за седми път в своята история (видео)


А. Павлов

Дортмунд е шампион за седми път в своята история (видео)

Дортмунд надделя с 2:0 над Нюрнберг в среща от 32-ия кръг в Бундеслигата и по този начин Черно-жълтите станаха шампион на Германия за седми път в своята история.
Головете за дортмундци бяха дело на Лукас Бариос в 32-ата и Роберт Левандовски в 43-ата минути, като след края на двубоя беше сложено началото на големите празненства по повод завоюването на сребърната салатиера.

Самият мач обаче не започна особено лесно за подопечните на Юрген Клоп и в първите 25 минути те срещаха сериозни трудности при изграждането на своите акции. Причина за това бе бойката игра на нюрнбергци в средата на терена, които стигнаха и до чисто голово положение в 14-ата минута. Андреас Волф обаче стреля над вратата.

След средата на полувремето домакините започнаха лека-полека да навлизат в ритъм. Атаките на отбора ставаха все по-остри и опасни, като в 32-ата минута дортмундци успяха да поразят целта. След несъсредоточени действия на защитата на Нюрнберг топката се озова у Марио Гьотце, който отправи коварен удар, Шефер успя да избие, но недостатъчно добре, и Бариос вкара отблизо за 1:0.

Този гол освободни психически играчите на Дортмунд и те продължиха да налагат своя стил на игра, създавайки още две опасности, които обаче не бяха оползотворени от Бариос и Левандовски. За да дойде 43-ата минута, когато Хумелс отправи далечно подаване към Левандовски, той надигра Пинола и с техничен прехвърлящ изстрел прати топката в мрежата.

От тук насетне домакините поеха нещата изцяло в свои ръце, като трудно се виждаше как Нюрнберг може да измъкне нещо от този мач.

Момчетата на Клоп не спираха да натискат съперника си и стигнаха до още няколко положения през втората част, но с пропуски се отчетоха Бариос, Суботич и влезлият като резерва Деде.

В крайна сметка Дортмунд победи Нюрнберг с 2:0 и след като Леверкузен загуби със същия резултат от Кьолн Черно-жълтите си гарантираха и на теория спечелването на така жадуваната титла.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:


Хамбургер - Фрайбург 0:2
Хановер - Гладбах 0:1
Хофенхайм - Щутгарт 1:2
Майнц - Айнтрахт 3:0

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
220