Байерн размаза Хамбургер преди Интер, Хофенхайм препъна Дортмунд (видео)


А. Павлов

Байерн размаза Хамбургер преди Интер, Хофенхайм препъна Дортмунд (видео)

Байерн разби Хамбургер с 6:0 в дербито на 26-ия кръг в Бундеслигата. Най-силният играч в срещата, Ариен Робен, забучи хеттрик, а останалите три попадения за баварците бяха дело на Франк Рибери, Томас Мюлер и Хайко Вестерман. Този разгромен успех за Байерн дойде точно преди реванша с Интер, което определено ще окрили футболистите на Луис ван Гаал. При всички положения мюнхенци вече могат да си отдъхнат след трите поредни поражения, които записаха. Освен това те се изкачиха до четвъртото място с 45 точки, намирайки се на само две от зона Шампионска лига. Хамбургци пък се смъкнаха до осмата позиция с 37 пункта и с това значително се отдалечиха от местата, даващи право на участие в Лига Европа.

Самият мач започна с двуостра игра, но към края на първата част баварците засилиха натиска си, който даде резултат в 40-ата минута. Ариен Робен бе точен след мощен удар от 10 метра.

Това попадение се оказа от много голямо психологическо значение, защото Байерн излезе за второто полувреме пределно мобилизиран и решен да разсее черните облаци, които надвиснаха над клуба в последно време.

Така само две минути след подновяването на играта Робен повиши на 2:0. Крилото се разписа от пряк свобеден удар, макар изстрелът му да не бе много силен. Мюлер и Гомес обаче заблудиха Рост, че могат да играят с топката, и в крайна сметка тя навести вратата на гостите.

От тук нататък домакините бяха пълновластен господар на терена, което им помогна да продължат головия си марш. По този начин Робен оформи своя хеттрик в 55-ата минута. Рибери проби добре и извади топката към холандеца, който вкара спокойно за 3:0.

Девет минути след този епизод и Франк Рибери записа името си сред голмайсторите, след като бе изведен чудесно от Робен и с хладнокръвен завършек направи Франк Рост безпомощен. Резултатът набъбна до 4:0, но Байерн нямаше намерение да спира дотук. Личеше си, че домакините се отърсват от цялото напрежение, което ги споходи през последните дни.

От друга страна, ротхозен изпаднаха в нокаут и не бяха способни да проявят съпротива срещу разярените баварци.

Ефектът от това не закъсня и в 79-ата минута Томас Мюлер направи разгрома на Хамбургер пълен. Резервата Алтънтоп напредна добре, пусна вляво към Мюлер и той прати топката в мрежата.

Шест минути по-късно хамбургци трябваше да понесат последния мюнхенски удар в днешния следобед. След като Рибери направи смешен Качар, подаде в малкото наказателно поле, където Вестерман си вкара автогол в опита си да изчисти кълбото.

До края на двубоя не паднаха още голове и така Байерн постигна погром с 6:0, който може да се окаже от огромно значение за домакините и повод за сериозен размисъл от страна на гостите.

В другия по-интересен мач от деня Хофенхайм препъна Дортмунд с 1:0 след попадение на Ведад Ибишевич в 63-ата минута. Босненецът осъществи двойно подаване с Андреас Бек и след като се озова на стрелкова позиция, не остави шансове на Вайденфлер.

Със завоювания успех хофенхаймци запазват деветата си позиция с 36 пункта, докато Дортмунд остава на върха с 61 точки.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Кайзерслаутерн - Фрайбург 2:1
Шалке - Айнтрахт 2:1
Волфсбург - Нюрнберг 1:2

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
172