В Байерн ще обмислят днес бъдещето на Ван Гаал


Н. Гавазов

В Байерн ще обмислят днес бъдещето на Ван Гаал

Слуховете за предстоящото уволнение на старши-треньора на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал стават все по-големи, след като снощи водения от него отбор загуби с 1:3 при гостуването си на Хановер 96 в мач от 25 кръг на Бундеслигата. По такъв начин баварците застрашиха участието си в Шампионската лига догодина, след като изостават вече с пет точки от третия в класирането.

„Играчите направиха много грешки днес. Опитах се на полувремето да променя нещата, но не успях. Бяхме ужасни в определи моменти. След като Хановер вкара третия гол беше много трудно да го върнем", заяви ван Гаал за Sky Sports.

„Аз не съм в състояние да отговоря на въпроси свързани с бъдещето ми. Изглежда медиите знаят всичко. Аз винаги съм бил подкрепян от Борда и зная, че те ще вземат правилното решение. Сега не е най-добрия момент да говорим за уволнението ми. Играчите са разочаровани, ръководството е разочаровано и аз съм разочарован", допълва наставника.

Снощи, веднага след злополучния мач президента на Байерн Мюнхен Карл - Хайнц Румениге заяви, че докато отбора се намира в такава трудна ситуация, нищо не трябва да се прави прибързано.

„Имахме за една седмица три загуби и това е най-ниската точка до която достигнахме. Няма какво да крия, защото сме много разочаровани. Ние се намираме в много тревожна ситуация, но нека се наспим и тогава да обмислим какво ще правим", заяви Румениге.

Немският TZ съобщи, че спортния директор на Байерн Кристиан Нерлингер се е срещнал в централата на клуба с капитана на отбора Филип Лам. Въпреки, че веднага след срещата защитника заяви, че целия отбор застава зад Луис ван Гаал, босът е поискал лично да се увери в неговите думи. Изданието допълва също така, че Хьонес и Румениге имат желанието да уволнят холандския специалист, но поради липсата на подходящи алтернативи на този етап ще се изчака. Имената на Ралф Рангник и Матиас Замер бяха спрягани за наследници на Ван Гаал, но и двамата са в лоши отношения с Хьонес. Освен това, ще се изчака срещата реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Милан с цел да се избегнат сътресения преди мача.

Немският телевизионен канал ZDF пък съобщи късно снощи, че ръководството на Байверн Мюнхен свиква днес спешна пресконференция.

 

  Сподели
107