Хановер удари звучен шамар на Байерн, Щутгарт с животоспасяваща победа (видео)


А. Павлов

Хановер удари звучен шамар на Байерн, Щутгарт с животоспасяваща победа (видео)

Хановер удари Байерн с 3:1 в среща от 25-ия кръг на Бундеслигата. Футболистите на Мирко Сломка откриха резултата в 16-ата минута, когато Мохамед Абделауе вкара след прострелно центриране на Константин Рауш. Баварците не успяха да покажат реакция, тъй като не действаха добре при граденето на атаките си.

За сметка на това хановерци продължиха да атакуват опасно и Рауш на два пъти бе много близо до гола, но само късметът спаси мюнхенци от второ попадение.

Така краят на полувремето дойде при резултат 1:0, като домакините можеха да съжаляват, че не водеха с по-изразителна преднина.

Все пак малко след почивката един от най-активните играчи за Хановер, Константин Рауш, сполучи при третия си опит да обстрелва противниковата врата. След късо изпълнение на корнер и добро разиграване топката стигна напористия халф, който с мощен удар не остави шансове на Крафт - 2:0 в 51-ата минута.

Ситуацията за шампиона стана крайно неприятна, а и лошото беше, че той не съумяваше да създава голови положения.

След инкасирания втори гол обаче състезателите на Луис ван Гаал заиграха по-бързо и по-настъпателно, което даде резултат в 55-ата минута. След страхотна работа на Рибери по лявото крило кълбото се озова при Робен, който нямаше проблем да отбележи с глава на опразнената врата.

С това мюнхенци се върнаха в играта, но само за кратко. Осем минути след попадението на Ариен Робен Сержио Пинто се разписа за 3:1. Халфът спечели една топка в центъра, напредна и с много силен изстрел съумя да изненада Томас Крафт. Вратарят се опита да улови топката, но тя се изплъзна между ръцете му, и влетя във вратата.

Това бе истинска плесница за гостите, които отново имаха пасив от два гола. Следобедът за Байерн се развиваше кошмарно.

Развитието на сценария се запази и в 73-ата минута Брено просто не можа да прикрие своята безпомощност в днешния двубой. След като бе фаулиран от Щиндъл, бразилецът удари без топка своя съперник и логично съдията Дреес го прати под душовете.

Въпреки че Байерн остана в числено намален състав, продължи да натиска, но в акциите му нямаше нито идея, нито някаква острота.

Може би само един удар на Мюлер можем да отчетем като нещо по-опасно, което баварците сътвориха. В същото време домакините можеха да направят победата си още по-категорична, но резервата Щопелкамп не успя да порази целта в заключителните минути.

Така или иначе гостите не съумяха да обърнат резултата и трябваше да преглътнат пореден горчив хап през тази година. Това бе третото поражение за тима в рамките на седмица, което е сериозен удар по амбициите на клуба. Отборът остана на четвърто място с 42 точки, докато Хановер е вече втори с 47.

В друг крайно интригуващ двубой от този кръг Щутгарт записа безценен успех с 1:0 срещу Шалке. Победният гол за швабите бе дело на Здравко Кузманович, който се разписа от дузпа в 15-ата минута. Посредством спечелените три точки Щутгарт изплува над чертата, докато кралскосините запазват 10-ата си позиция.

Ето и останалите резултати, които се получиха в днешния следобед:

Гладбах - Хофенхайм 2:0
Нюрнберг - Санкт Паули 5:0
Айнтрахт - Кайзерслаутерн 0:0

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
109