Уволняват Ван Гаал?


Н. Гавазов

Уволняват Ван Гаал?

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал е пред уволнение, съобщи сензационната новина радио m94,5. Според информацията, ако Байерн Мюнхен загуби утрешния си мач от Бундеслигата срещу Хановер 96 и ако също така не отстрани Интер в турнира Шампионска лига, холандският специалист ще бъде изхвърлен от клуба. Всъщност, следващите мачове на мюнхенци ще бъдат показателни дали Ван Гаал ще продължи работата си на „Алианц Арена".

През уикенда Байерн Мюнхен загуби при домакинството си на Борусия Дортмунд и окончателно се прости с каквито и да е надежди за титлата, след като разликата с лидера вече е 16 точки. В същото време мюнхенци загубиха през седмицата и от Шалке 04 в полуфинален мач за Купата на Германия и се простиха с възможността да спечелят трофея, както се беше заканил Ван Гаал преди време.

До края на отбора предстоят тежки мачове - този уикенд Байерн гостува на конкурентаа си за третото място Хановер 96, следващата седмица е домакин на Хамбургер, а след това идва мача с Интер, който според специалистите няма да бъде никак лек и имайки предвид лошата форма на мюнхенци, не се знае как би завършил. Четири дни по-късно Байерн е гост на един от конкурентите си за четвъртото място Фрайбург и по такъв начин, изобщо не е сигурно, че хората на Ван Гал биха се класирали на едно от местата, които биха им осигурили участие догодина в Шампионска лига.

 

  Сподели
105