Шалке детронира Байерн и ще играе финал с Дуисбург


А. Павлов

Шалке детронира Байерн и ще играе финал с Дуисбург

Шалке излъга Байерн с 0:1 в полуфинален мач за Купата на Германия. Победното попадение за гелзенкирхенци реализира Раул в 15-ата минута. С този успех Шалке детронира настоящия носител на трофея и ще играе финал с Дуисбург. Тази възможност за миньорите е наистина голяма, защото представянето им в Бундеслигата не е добро.

В началните минути на срещата Байерн имаше териториален превес, но не съумяваше да заплаши вратата на гостите.

Те лека-полека пренесоха действията в по-предни позиции и в 14-ата минута Раул стреля опасно, но Марио Гомес изчисти неговия удар в корнер. Само 60 секунди по-късно испанският голаджия бе безпощаден. След центриране от ъглов удар Хьоведес отклони кълбото към Раул, който вкара отблизо.

Домакините се опитаха да върнат този гол, но до края на първото полувреме така и не създадоха чисто голово положение.

След смяната на полетата баварците поеха изцяло нещата в свои ръце и стигнаха до няколко шанса, най-чистият от които се озова пред Франк Рибери в 83-ата минута. Мануел Нойер обаче отрази вещо изстрела на французина.

В последните пет минути от двубоя червените заиграха хаотично и започнаха да сипят топката към наказателното поле на Шалке. Този ход не даде резултат и в крайна сметка кралскосините успяха да измамят Байерн и да се класират на финала за купата.

Победата за момчетата на Феликс Магат е наистина много сладка и идва в много подходящ момент, докато ситуацията в Мюнхен става неприятна, и тимът трябва да се върне на победния път, за да възвърне настронието си за игра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
256