Байерн си го изкара на Хофенхайм, Хамбургер взе важна победа срещу Волфсбург


А. Павлов

Байерн си го изкара на Хофенхайм, Хамбургер взе важна победа срещу Волфсбург

Байерн разгроми Хофенхайм с 4:0 в среща от 22-ия кръг на Бундеслигата. Баварците откриха резултата още във 2-ата минута, когато Марио Гомес завърши успешна комбинация между Рибери, Мюлер и Робен. 13 минути по-късно домакините дублираха своя аванс. След като Том Щарке отрази изстрела на Франк Рибери, французинът подаде към Томас Мюлер, който с прецизен удар направи Щарке безпомощен.

От тук нататък домакините бяха пълновластен господар на полето. Отборът играеше с настроение. Очевидно следобедът се развиваше добре, но все още тегнеха спомените от неприятната загуба срещу Кьолн.

Това чувство се подсилваше и от факта, че възпитаниците на Марко Пецаюоли се опитаха да създадат голови опасности пред вратата на Томас Крафт. В 19-ата минута Сеяд Салихович шутира от 20 метра, но изстрелът му не се увенча с успех. Шест минути след тази сцена Ведад Ибишевич се озова на стрелкова пизиция, ала за негово съжаление ударът му с глава бе неточен.

Така краят на първата част дойде при преднина от два гола за Байерн.

След почивката домакините продължиха да играят настъпателно, така че, въпреки по-агресивните действия на гостите, Байерн не допусна голови заплахи.

Напротив, холандският магьосник Ариен Робен се погрижи да реши изхода на мача, отбелязвайки две феноменални попадения.

Първото от тях падна в 63-ата минута, когато Робен пое изгубената от Компер топка, напредна в типичния си стил и с кинжален изстрел придаде класическо измерение на резултата.

27-годишният холандец оформи крайното 4:0 девет минути преди края на редовните 90, след като реализира най-красивия гол в срещата. От десния ъгъл на пеналтерията Робен завъртя умело кълбото, което прехвърли Том Щарке и влетя в мрежата.

По този начин Байерн успя да си го изкара на Хофенхайм, след като миналата седмица допусна нелепо поражение от Кьолн. С този успех хората на Луис ван Гаал се изкачиха до третото място с 39 точки, докато хофенхаймци се смъкнаха до осмата позиция с 32 пункта.

В другия по-интригуващ двубой от днешния следобед Хамбургер записа ценен успех с 0:1 при визитата си на Волфсбург. В 32-ата минута Симон Кяер извърши нарушение срещу Младен Петрич. Потърпевшият не сбърка от бялата точка и така той донесе 10-ата победа на Хамбургер през кампанията. Посредством това Хамбургер се издигна до седмата позиция с 33 пункта, а Волфсбург слезе с едно място в таблицата и вече е 13-и с 23 точки.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Айнтрахт - Леверкузен 0:3
Шалке - Фрайбург 1:0
Санкт Паули - Гладбах 1:0
Щутгарт - Нюрнберг 1:4

  Сподели
105