Кьолн изкова героична победа срещу Байерн, Писаро спаси Вердер в самия край


А. Павлов

Кьолн изкова героична победа срещу Байерн, Писаро спаси Вердер в самия край

Кьолн победи Байерн с 3:2 в двубой от 21-ия кръг на Бундеслигата. Мачът започна с териториален превес от страна на гостите, като в 22-ата минута той даде резултат. Хубаво подаване на Томас Мюлер завари защитата на козлите неподготвена, Марио Гомес се възползва от това и направи 0:1.

Две минути преди края на редовното полувреме Хамит Алтънтоп дублира аванса на своя отбор. Турчинът отправи мощен диагонален изстрел, който се оказа неспасяем за Михаел Рензинг.

След смяната на полетата обаче Кьолн заигра далеч по-настъпателно и по-агресивно. От своя страна, мюнхенци като че ли не бяха подготвени за това и така в 55-ата минута домакините намалиха резултата. Байерн допусна колективна грешка в защита, в следствие на което Кристиан Клеменс преодоля Томас Крафт.

Само седем минути след този епизод Кьолн възстанови статуквото. След като отбраната на гостите отново не действаше убедително, топката по някакъв начин стигна до Миливойе Новакович, който вкара спокойно с глава.

Този гол окрили козлите, които в 73-ата минута стигнаха до истински подвиг. Голмайстор отново бе Новакович, който надигра Холгер Бадщубер и прати топката в мрежата.

До края на мача Байерн създаде няколко голови опасности, но така и не успя да избегне загубата.

Тя е определено доста горчив хап за баварците и техните многобройни привърженици.

От друга страна, запалянковците на Кьолн могат да бъдат много горди от своите любимци, които изиграха един страхотен двубой.

Освен това с постигнатата победа козлите значително увеличават шансовете си за оцеляване. Байерн пък излезе от тройката и вече е пети във временното класиране.

В другата по-интересна среща от съботния следобед Майнц и Вердер не можаха да излъчат победител (1:1). Домакините поведоха в резултата чрез Андре Шюрле в 19-ата минута. Младокът бе точен след асистенция на Сами Алаги. Клаудио Писаро обаче спаси бременци от поражението с гол в 92-ата минута. Дълго подаване на вратаря Себастиан Милитц бе продължено към перуанеца, който вкара топката във вратата.

След това равенство Майнц се изкачи до третата позиция в таблицата. Северняците също подобриха класирането си, но надали 13-ото място ги задоволява особено.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Хановер - Волфсбург 1:0
Хофенхайм - Кайзерслаутерн 3:2
Нюрнберг - Леверкузен 1:0

  Сподели
156