Байерн Мюнхен и Холандската федерация решиха казуса Робен


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен и Холандската федерация решиха казуса Робен

Байерн Мюнхен и холандската футболна федерация (KNVB) решиха окончателно спора си около участието на Ариен Робен  на Мондиал 2010. В официално изявление разпространено днес до медиите, KNVB съобщи, че националния отбор на Холандия и Байерн Мюнхен ще изиграят приятелски мач на 22 май в Мюнхен. Двете страни се разбраха да не разкриват подробности от споразумението, въпреки, че отначало баварските поискаха компенсация в размера на заплатите загубени по времето, когато Ариен не игра за тях.

Спорът възникна през август, когато Робен се завърна от Мондиал 2010 с петсантиметрово разкъсване на мускулните влакна. Тогава стана ясно, че той е получил травмата си малко преди началото на турнира, но въпреки това, игра в мачовете на „лалетата". Байерн дори се закани да съди холандската федерация, която отрече да е виновна за каквото и да е било. Двете страни започнаха преговори и ето, че проблема бе уреден.

„Ние сложихме настрана различията и взехме решение, което е приемливо и за двете страни", се казва в изявлението на KNVB.

„Това решение е добро за футболната общественост, защото намерихме справедлив и удовлетворяващ изход", заяви от своя страна президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

 

  Сподели
173