Ван Гаал: Гордея се със своя отбор


Н. Гавазов

Ван Гаал: Гордея се със своя отбор

Байерн Мюнхен постигна своята трета победа като гост през сегашната си кампания във Бундеслигата, побеждавайки на „Визерщадион" местния Вердер с 3:1. Както и през миналия сезон, домакините поведоха в резултата, но не успяха да съхранят преднината си и в крайна сметка позволиха на съперника си да си тръгне с трите точки. След мача наставникът на баварците заяви, че се гордее с отбора си, въпреки, че в началото инициативата е била на страната на Вердер.

„Първите 20 минути бяха за бременчани. Но след това ние променихме своята тактическа рисунка и заиграхме по-добре. В началото на второто полувреме допуснахме гол, но веднага натиснахме и започнахме да действаме по-агресивно. И ето, че достигнахме до победата. Аз се гордея със своя отбор", заяви след мача Луис ван Гаал.

„Беше очевидно, че играем за победа и равенството не ни устройва. Имахме преимущество по време на целия мач, пречейки на противника да наложи своята тактика. Ако оценим цялостното си представяне, то заслужихме победата. Целта ни е второто място в класирането, но за това е нужно да продължим да побеждаваме", заяви защитникът Филип Лам.

„Намирам се в много добро разположение на духа. Играхме агресивно и в началото пропускахме, но постепенно подобрихме представянето си и постигнахме заслужена победа. През миналия сезон се получи същия мач. Надявам се Вердер да се стегне и да започне да радва своите запалянковци", заяви пък Ариен Робен.

 

  Сподели
245