Байерн изигра най-силния си мач за сезона, вече е трети


А. Павлов

Байерн изигра най-силния си мач за сезона, вече е трети

Байерн надви Вердер с 1:3 в дербито на 20-ия кръг в Бундеслигата. Зелено-белите поведоха в 47-ата минута, когато Пер Мертезакер се разписа от малък ъгъл. 18 минути по-късно Ариен Робен се разписа за 1:1. Даниел Пранич центрира остро, а 27-годишният холандец забоде топката в мрежата. Този гол даде импулс в действията на гостите и те започнаха да контролират случващото се на игрището.

В 76-ата минута подопечните на Луис ван Гаал реализираха пълен обрат. Марио Гомес показа невероятна настойчивост и ритна топката към малкото наказателно поле, където тя бе засечена от Мертезакер.

Действително ситуацията бе неприятна за защитника, който до този момент от срещата играеше много силно.

Този гол се отрази отрицателно върху играта на бременци. Така червените поеха изцяло инициативата в свои ръце, като на практика четири минути преди края на редовното време те решиха всичко. Изнеслият страхотен мач Томас Мюлер се пребори за една топка и се озава сам срещу Тим Вийзе.

21-годишният немски национал предпочете да подаде на влезлия като резерва Мирослав Клозе, който вкара спокойно на опразнената врата за 1:3.

В оставащите минути до края на дербито домакините останаха с човек по-малко, след като Вийзе бе изгонен в 88-ата минута. Стражът фаулира Мюлер на границата на пеналтерията.

С тази победа Байерн за пръв път през кампанията влезе в тройката, докато положението за Вердер става критично. Хората на Томас Шааф се намират на 15-о място в таблицата, като само шест пункта ги делят от опасната зона.

В друг от днешните мачове водачът Дортмунд стигна до категоричен успех с 0:3 срещу Волфсбург. Лукас Бариос вкара за 0:1 след хубава атака, преминала през Нури Шахин и Марио Гьотце. Пет минути преди почивката Шахин стреля в гредата, след което топката навести мрежата. Крайното 0:3 оформи Матс Хумелс в 71-ата минута. Защитникът бе точен след центириране от ъглов удар на Нури Шахин.

Шалке пък допусна загуба от Хофенхайм с 0:1. Победния гол за гостите отбеляза Исаак Ворса, който вкара гол с глава след центриране от корен на Сеяд Салихович.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Нюрнберг - Хамбургер 2:0
Санкт Паули - Кьолн 3:0

  Сподели
229