Байерн писа петица на Кайзерслаутерн, Дортмунд стъпи накриво срещу Щутгарт


А. Павлов

Байерн писа петица на Кайзерслаутерн, Дортмунд стъпи накриво срещу Щутгарт

Байерн постигна изразителен успех над Кайзерслаутерн с 5:1 в дербито на 19-ия кръг в Бундеслигата. Баварците откриха резултата в 46-ата минута чрез гол на Ариен Робен. Холандецът получи подаване от Томас Мюлер, надбяга противников играч, премина покрай Тобиас Зипел и прати кълбото в мрежата.

Само минута след почивката Байерн покачи на 2:0, след като Марио Гомес завърши хубава атака на баварците.

В 62-ата минута лаутерите се върнаха в играта. Ян Моравек се възползва от грешка на мюнхенци и намали резултата на 2:1.

С три гола в последните 10 минути обаче Байерн сложи точка на спора и си осигури деветата победа през настоящия сезон в първенството.

Първо в 80-ата минута Гомес вкара второто си попадение в двубоя след прецизен шут от границата на наказателното поле. Само пет минути по-късно нападателят оформи своя хеттрик. Швайнщайгер подаде към стрелеца, който се справи с опеката на Леон Йесен и реализира хладнокръвно за 4:1. В 91-ата минута и Мюлер записа името си сред голмайсторите на светлинното табло, след като получи пас от влезлия като резерва Алтънтоп и от шест метра порази целта.

Факт е, че Байерн не направи най-добрия си мач, но този резултат със сигурност ще се отрази благотворно върху увереността на футболистите. Тимът извървя важна крачка в преследването на второто място.

Лидерът Дортмунд пък стъпи накриво срещу Щутгарт, записвайки реми 1:1. В 43-ата минута Марио Гьотце вкара за 1:0 след образцова акция, преминала през Матс Хумелс, Нури Шахин и Кевин Гроскройтц. Щутгарт обаче успя да измъкне точката от това тежко гостуване, след като Павел Погребняк бе точен в 85-ата минута.

Този пункт, който швабите спечелиха, показва ясно, че момчетата на Бруно Лабадия полагат максимални усилия, за да се спасят от изпадане.

Ето и останалите резултати, които се получиха в днешния следобед:

Фрайбург - Нюрнберг 1:1
Хановер - Шалке 0:1
Майнц - Волфсбург 0:1

  Сподели
140