Байерн се препъна във Волфсбург, Рибери отново се контузи (видео)


А. Павлов

Байерн се препъна във Волфсбург, Рибери отново се контузи (видео)

Байерн се препъна при гостуването си на Волфсбург, като стигна само до равен 1:1 в един от топмачовете на 18-ия кръг в Бундеслигата. Баварците започнаха мача много мотивирано и, макар и с доза късмет, успяха да поведат в резултата още в 7-ата минута. Тогава Томас Крафт прати топката в половината на вълците, техният страж Диего Беналио се опита да изчисти кълбото, но то ришокира в крака на Томас Мюлер и влетя в мрежата на домакините - 0:1.

След тази сцена възпитаниците на Луис ван Гаал почнаха да определят случващото се на терена. Междувременно обаче при опит за изчистване на топката Франк Рибери бе застъпен доста неприятно от Жозуе. Френското крило се контузи и се наложи да напусне терена след само 16 минути футбол на "Фолксваген Арена". На мястото на Рибери в игра влезе не кой да е, а самият Ариен Робен. Това бе първи мач за холандския магьосник през настоящата кампания.

Неговото включване раздвижи още повече играта на Байерн. Така в 21-ата минута след хубав финт на Даниел Пранич, Ашкан Дежага фаулира хърватина в наказателното поле на Волфсбург и главният съдия беше категоричен - дузпа за червените. Зад бялата точка застана Филип Лам, ала неговият изстрел нацели страничната греда и резултатът остана 0:1. Независимо от пропуска на Лам, гостите продължиха да диктуват събитията на полето. Марио Гомес в 38-ата и Марк ван Бомел в 40-ата минути бяха близо до гола, но ударите им не сполучиха.

Към края на първата част обаче хората на Стив Макларън се поокопитиха и заиграха по-смело в предни позиции. Първо в 37-ата минута Марсел Шефер центрира много добре, Дежага засече топката с глава, но за нещастие на вълците тя уцели горната греда. Пет минути по-късно пък заради засада на Сисеро бе отменен гол на Диего от пряк свободен удар.
Все пак минута преди края на редовните 45 Волфсбург също получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Той бе малко спорен, тъй като контактът между Холгер Бадщубер и Ашкан Дежага не бе толкова сериозен. Така или иначе Графите изпълни дузпата, която Крафт спаси по блестящ начин.

Гостите успяха да запазят крехкия си аванс до края на частта, което означаваше, че развръзката остававаше за второто полувреме. То бе също толкова вълнуващо, колкото и първото. Томас Крафт за пореден път успя да се изяви на висота, след като в 56-ата минута спаси сигурен гол. Младокът изби в корнер удар с глава на Марио Манджукич. Само 60 секунди по-късно Ариен Робен показа огромния си потенциал, отправяйки истински снаряд към Беналио. Швейцарецът реагира адекватно и изчисти кълбото в ъглов удар.

В 68-ата минута Гомес изтърва втори много добър шанс. Нападателят не успя да засече топката от близка дистанция. В последните 20 минути от срещата Байерн заложи на сигурността. За тази цел Ван Гаал пусна в игра новопривлечения Луиш Густаво, който замени Анатолий Тимошчук. В 82-ата минута Андреас Отъл пък се появи на мястото на Пранич.

Въпреки това Байерн не можа да устиска крехката си преднина. След пробив на Марсел Шефер по лявото крило, грешка на Швайнщайгер в дефанзивен план и остро центриране на бранителя Саша Ритер отбеляза спокойно за 1:1 в 86-ата минута.
Гостите се вдигнаха на финален щурм, твърдо решени да си тръгнат с успеха от Волфсбург. В последната минута от редовното време те реализираха гол, който обаче не бе незачетен поради положение на засада. Робен проби в типичния си стил, нанесе мощен шут, а след това Мюлер добави. 21-годишният немски национал обаче бе зад гърба на противниковата отбрана.
Впоследствие домакините убиха темпото и мачът приключи при резултат 1:1. Те могат да бъдат доволни от спечеления пункт, докато баварците пропуснаха възможността да скъсят дистанцията спрямо зона Шампионска лига.

Видео: Тук

Ето и резултатите от останалите следобедни двубои:

Нюрнберг - Гладбах 0:1
Санкт Паули - Фрайбург 2:2
Щутгарт - Майнц 1:0
Вердер - Хофенхайм 2:1

  Сподели
205