Румениге: Въобще не сме объркани


А. Павлов

Румениге: Въобще не сме объркани

Президентът на Байерн Ули Хьонес се дистанцира от евентуалното решение на Луис ван Гаал да определи Томас Крафт за новия №1 на баварците. Спортният директор Кристиан Нерлингер беше шокиран, а Франц Бекенбауер се отнесе с неразбирателство към мярката на Ван Гаал. Не така обаче подходи председателят на УС на Байерн Карл-Хайнц Румениге. Ръководителят осигури подкрепа на холандския наставник и предотврати караница между Ван Гаал и клубната управа.

"Въобще не сме объркани или ядосани", обяви днес Румениге. Той няма да води нито вътрешна, нито външна дискусия за вратарския пост при мюнхенци. Вчера 55-годишният деец е съобщил това на Ван Гаал.

Холандецът възнамерява да даде предимство на неопитния Томас Крафт пред рутинирания Ханс-Йорг Бут, който записа добър есенен дял на вратата на баварците. "Ако треньорът постави Томас Крафт в титулярния състав за мача с Волфсбург, това е негово ексклузивно решение и точка", каза Румениге.

22-годишният Крафт може да замени 36-годишния Бут за съботното гостуване на вълците. Младият страж, който по-рано играеше само за втория тим на Байерн, убеди с изявите си в два мача от Шампионската лига - срещу Рома и Базел. Според Ван Гаал сега Крафт трябва да се справи в Бундеслигата и да издържи на напрежението. Дали младокът е узрял? "Ако той никога не получи шанс, никога няма да знаем това", смята 59-годишният специалист.

  Сподели
126