Бекенбауер: Ван Гаал можеше да дейтва по-умно


А. Павлов

Бекенбауер: Ван Гаал можеше да дейтва по-умно

Наистина е вярно, че само треньорът определя кой да играе. Въпреки това в сравнение с всички други позиции при вратарския пост става въпрос за принципно решение, което може да повлияе и на бъдещите планове на клуба. Щеше да бъде по-умно, ако по един толкова важен въпрос Луис ван Гаал преди това бе говорил с ръководителите на Байерн. Поне трябваше да информира спортния директор Кристиан Нерлингер като човека, към когото има най-голямо доверие. Още по-добре би било да влезе в контакт с Карл-Хайц Румениге.

Ули Хьонес критикува по телевизията липсващата способност на Ван Гаал да комуникира. Това е случаят сега. Така холандецът поема риска да приложи мярка, без да има подкрепа.

Иначе със сигурност има аргументи за размяна. Ханс-Йорг Бут е надежден вратар и симпатичен спортист, който няма да се ядоса, ако бъде поставен на пейката.

Когато имаш пазач на 36 години, един треньор може да мисли за бъдещето. Томас Крафт убеди при двете си участия в груповата фаза на Шампионската лига.

Ако той стане новият №1 в Байерн, той трябва да докаже, че може да издържи на този натиск. През пролетта както в Бундеслигата, така и в Шампионската лига баварците искат да натиснат здраво газта.

Франц Бекенбауер

  Сподели
129