Манчестър Юнайтед избира Адлер вместо Нойер


А. Терзийски

Манчестър Юнайтед избира Адлер вместо Нойер

Английският гранд Манчестър Юнайтед ще опита да намери подобаващ заместник на Едвин ван дер Сар в Германия. "Червените дяволи" са набелязали двама вратари от тази страна, като единият е титулярния страж на Германия Мануел Нойер, докато другият е конкурента му в Бундестима Рене Адлер. Изненадващо обаче голкипърът на Байер Леверкузен е определян като първи избор за мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който само преди няколко дни обяви, че в момента 40-годишният холандски страж на тима играе последния си сезон в своята дълга кариера.

Както е известно, вратарят на Шалке 04 Мануел Нойер бе голямата трансферна цел на Манчестър Юнайтед, но силното желание на "кралскосините" да задържат звездата си, както и интересът на баварския колос Байерн Мюнхен, правят нещата около него твърде сложни, което принуждава "червените дяволи" да се насочат към 25-годишният страж на "аспирините" Рене Адлер, разкри кьолнския вестник "Експрес".

Интересната подробност около сделката за Адлер е тази, че голкипърът има в своя договор специална клауза, според която той може да напусне Леверкузен срещу сумата от 24 милиона евро при интерес от Манчестър Юнайтед. "Разбира се, че нашето желание е да задържим в отбора Рене и ще се опитаме да поговорим с него. Ние обаче не можем да направим каквото и да било, ако той получи оферта от Манчестър Юнайтед", заяви спортният директор на Байер Леверкузен Руди Фьолер.

  Сподели
96