Руският собственик на Монако е готов да продаде клуба


Н. Гавазов

Руският собственик на Монако е готов да продаде клуба

Руският милиардер и собственик на френския футболен клуб Монако Дмитрий Риболовлев е готов да продаде клуба си. Съобщава Les Echos.

Според източника Дмитрий Риболовлев е готов да продаде Монако. Руският милиардер, който придоби 66% от клуба от Княжеството през 2011 г., е използвал услугите на инвестиционната банка Raine, за да работи по проект за продажба на целия или част от дела на клуба.

"След като получи интерес, мажоритарният акционер на АС Монако  реши да започне процедура за проучване на стратегически алтернативи на своя дял в клуба. Мажоритарният акционер е ангажирал услугите на Raine Group, която ще действа като изключителен финансов съветник по този въпрос. Няма гаранции, че сделката за продажбата на клуба ще бъде сключена и засега не възнамеряваме да даваме повече коментари по тази тема“, цитира Les Echos думите на представител на Риболовлев.

Припомняме, че Риболовлев е собственик на Монако от 2011 година. През това време клубът стана шампион на Франция (сезон 2016/2017), а също така достигна до финалите за Купата (сезон 2020/2021) и Суперкупата (2017, 2018) на страната.

  Сподели
130