Марсилия се интересува от Уеа


Н. Гавазов

Марсилия се интересува от Уеа

Олимпик Марсилия следващото лято ще бъде принуден да реши проблема с укрепването на линията на атака. С Нуно Таварес под наем от Арсенал без опция за закупуване, провансалци ще трябва да намерят алтернатива, а според L'Equipe 23-годишното крило на Лил Тимъти Уеа може да бъде такава опция.

Марсилия е привлечена от гъвкавостта на нападателя, който може да играе както на фланга, така и в центъра на атаката. Освен това скаутите на Олимпик са подкупени от спортните качества на американския нападател. И накрая, фактът, че договорът му изтича след година, също говори в полза на този играч.

Авторитетно френско издание посочва, че Марсилия все още не е започнала преговори с Лил поради факта, че все още не са си гарантирали участие в Шампионска лига. Ако тази задача се провали, бюджетните възможности на клуба ще бъдат значително ограничени и отборът на Игор Тудор ще загуби мощен аргумент в процеса на преговори.

Отбелязва се, че бившият играч на ПСЖ е следен отблизо от клубове от Англия и Германия, по-специално от Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах.

През настоящия сезон на френското първенство Уеа има 23 мача и не е отбелязал нито един гол.

  Сподели
208