ПСЖ: Колко плати Барселона за Неймар през 2013-та?


Н. Гавазов

ПСЖ: Колко плати Барселона за Неймар през 2013-та?

Спортният директор на ПСЖ Антеро Енрике коментира разследването от страна на УЕФА по отношение на спазване на правилата на финансовия феърплей от страна на парижкия клуб. Напомняме, че от 1 септември следствената палата на УЕФА по финансов контрол на клубовете започна разследване след прехода на нападателите Неймар и Килиан Мбапе в парижкия гранд.

"Спокойни сме. Знаем своите отговорности и ограничения, наложени на нас от УЕФА. През това лято извършихме два изключителни трансфера. Неймар и Мбапе се съгласиха да се присъединят към нас. Това бе уникална възможност. Какво можем да направим в този случай? Решихме да подпишем с тях, а след това да се приспособим.

Мисля, че при ситуацията с разследването на УЕФА испанците оказаха голям натиск. Президентът на Ла Лига критикува трансфера на Неймар. Ако е така, дайте да разберем, за колко Барселона купи нападателя през 2013 година. Колко наистина заплати клубът за Неймар? В ПСЖ ние правим всичко юридически правилно, плащайки опцията за откупване", заяви Енрике.

 

  Сподели
167