Анонс на 22-ри кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Лига 1

Олимпик Марсилия - Монпелие
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 27.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Тони Шапрон

След серията от четири поредни победи, сега Олимпик Марсилия е в поредица от две поредни загуби, с които не започна добре новата 2017-та г. Все пак, пораженията, които ОМ инкасира, бяха от сериозни отбор - 1:4 у дома от Монако и 1:3 като гост срещу Олимпик Лион. Играчите на Руди Гарсия вече са на 7-то място в класирането и са с 30 точки. В лазарета на марсилци са Хубочан и Бедимо, Вайнкю е наказан, а на турнира за Купата на африканските нации (КАН) са Нжие и Диара.

Тимът на Монпелие записа трети пореден двубой без успех в Лига 1. В последния си мач от първенството хората на Фредерик Хайнтц отстъпиха с 0:2 при визитата си на борещия се за оцеляване новак Метц. Южняците са с 23 точки, заемайки 13-то място, като са само на 2 пункта от зоната на изпадащите. Будебуз, Конгре и Нинга са с травми за гостите.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Монпелие 2:1


Олимпик Лион - Лил
Стадион: "Стад дьо люмиер", Лион
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 18:00
Съдия: Йоан Амел

Вицешампионът Олимпик Лион спечели с 3:1 дербито срещу съименника си от Марсилия. Валбуена бе точен, а два гола отбеляза звездата на "хлапетата" Александре Лаказет. Така възпитаниците на Брюно Женесио се утвърдиха на 4-ото място в класирането и са с актив от 37 точки, но и мач по-малко, за който се очаква да бъде спечелен от ОЛ по служебен път. Контузени за домакините са Дардер и Диахаби, а Гезал и Нкулу са на КАН.

Съставът на Лил записа трето поредно равенство в шампионата. В последния си двубой северняците направиха 0:0 като гости на новака Дижон. С добавената точка "песовете" вече имат общо 23 и са на 14-то място в колоната, като не са никак далеч от опасната зона. Аут за Лил са Лопеш, Терие, Мендеш и Мавуба, а на турнира за КАН са Бисума, Обади и Слити.

Прогноза: Олимпик Лион - Лил 2:0


Анже - Метц
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Карим Абед

Падението на Анже продължи и в предишния кръг, когато "черно-белите" записаха девети пореден двубой без победа в Лига 1. Този път хората на Стефан Мулен допуснаха пълен обрат през втората част при визитата си на Сент Етиен и в крайна сметка загубиха с 1:2. Така Анже остава на предпоследното 19-то място с 20 точки.

Метц продължава леко да се съвзема и да подобрява играта си. В предишния кръг "виненочервените" постигна първа победа от седем кръга насам, надигравайки с 2:0 у дома тима на Монпелие. Така играчите на Филип Хиншбергер успяха да се отлепят от дъното на класирането, но, въпреки това, Метц отново е под чертата, намирайки се на 18-ото място в таблицата с 21 пункта, с колкото са и съставите на Дижон, Бастия и Каен.

Прогноза: Анже - Метц 0:1


Бастия - Каен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеру

Бастия за пореден път се оказа костелив орех за борещия се за титлата състав на Ница. В предишния кръг тимът от остров Корсика направи 1:1 у дома срещу Ница и добави важна точка в битката за оцеляване. В момента селекцията на Франсоа Чиколини има 21 пункта и е на 16-то място, но след мача с Ница от щаба на гостите подадоха оплакване са расистки обиди на фенове на Бастия и нищо чудно от Френската футболна федерация да отнемат точки от актива на островитяните, което ще е сериозен удар по Бастия в борбата за спасение в Лига 1.

Каен не игра преди седмица, тъй като мачът на нормандци срещу Нанси бе отложен заради замръзнал терен и тепърва ще се уточнява дата за провеждане на срещата. Така футболистите на Патрис Гаранд остават с 21 точки и са на 17-то място, но и с мач по-малко спрямо останалите претенденти в битката за оцеляване.

Прогноза: Бастия - Каен 2:1


Лориен - Дижон
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Туал

Борещият се за оцеляване състав на Лориен инкасира трета поредна загуба далеч от дома. Този път "мерлузите" претърпяха крах край Лазурния бряг, отстъпвайки с изразителното 0:4 като гост на лидера Монако. Поражението запрати играчите на Бернар Касони на последното 20-то място в подреждането с актив от 18 точки.

Новакът Дижон пък извъртя второ последователно реми в първенството. "Совите" направиха 0:0 у дома срещу Лил, а равенството означава, че играчите на Оливие Дал‘Олио са 15-ти с 21 точки, като само на точка от зоната на изпадащите.

Прогноза: Лориен - Дижон 1:0


Нанси - Бордо
Стадион: "Марсел Пико", Нанси
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Брисар

Новакът Нанси не игра преди седмица, тъй като мачът на клубът от Североизточна Франция срещу Каен бе отложен заради замръзнал терен и тепърва ще се уточнява дата за провеждане на срещата. Така футболистите на Пабло Кореа остават с 24 точки и са на 12-та позиция в колоната.

След шест поредни мача без победа, тимът на Бордо най-сетне постигна успех в Лига 1. В предишния кръг "жирондинците" се наложиха у дома с 1:0 над коравия тим на Тулуза. С добавените три точки играчите на Жослен Гурвенек вече имат 29 пункта и са на 9-то място в подреждането.

Прогноза: Нанси - Бордо 1:2


Рен - Нант
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Отборът на Рен записа второ поредно равенство далеч от дома, но, въпреки това, футболистите от полуостров Бретан нямат победа в първенството вече в пет поредни кръга. Селекцията на Кристиан Гюркюф са на 8-мо място с 29 точки. Пърчич е наказан, а Андре е контузен за домакините. Сио и Бенсебаини са на турнира за КАН.

Серията от четири последователни победи, които стабилизира положението на Нант в класирането, приключи очаквано в предишния кръг. Тогава "канарчетата" не успяха да поднесат изненада в Лига 1 отстъпиха с 0:2 при домакинството си на шампиона ПСЖ. Играчите на Сержио Консенсао са с 25 точки и са на 11-та позиция в колоната. За регионалния сблъсък с Рен аут са Риу и Качаниклич.

Прогноза: Рен - Нант 2:2


Ница - Гингам
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 29.01.2017 г.
Час: 16:00
Съдия: Жером Мигелгори

Ница продължава да буксува и в предишния кръг "орлетата" записаха трето поредно равенство и общо четвърто в последните си пет мача в Лига 1. Този път футболистите на Лусиен Фавър не успяха да спечелят визитата си на Бастия в двубой, който винаги е изпълнен с редица нерви, а срещата завърши 1:1. Така Ница вече изостава на 2 точки от лидера Монако, като "орлетата" са с 46 пункта, а двубоят помежду им е след седмица. Контузени за тима от Лазурния бряг са Байсе, Перейра, Белханда, Кардинале и Юсерик.

Коравият тим на Гингам не успя да победи в трети пореден кръг. Този път "червено-черните" направиха 1:1 у дома срещу Рен. Възпитаниците на Антоан Комбуаре са 5-ти с 31 точки в подреждането. Аут за далечното гостуване на Ница са Ангуа и Икоко.

Прогноза: Ница - Гингам 3:2


Тулуза - Сент Етиен
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 29.01.2017 г.
Час: 18:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Тимът на Тулуза инкасира трета поредна загуба в Лига 1. Този път клубът от едноименния град отстъпи с минималното 0:1 при визитата си на Бордо, а поражението остави хората на Паскал Дюпрас с 26 точки, заемайки 10-та позиция в класирането. Яго, Мишелен и Бодиже пропускат настоящия двубой.

Сент Етиен постигна първи успех от три кръга насам, след като в последния си двубой в първенството "зелените" осъществиха пълен обрат след почивката при домакинството си на Анже за крайното 2:1. Победата изкачи играчите на Кристоф Галатие до 6-ото място в подреждането, където Сент Етиен има 30 точки. Отсъстващи за гостите са Берич, Сьодерлунд, Пажо, Танане, Руфие, Сайвие и Мбенже.

Прогноза: Тулуза - Сент Етиен 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
326