Анонс на 19-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Лига 1

Бастия - Олимпик Марсилия
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Беноа Мило

След тежката серия от девет поредни мача без успех в Лига 1, сега тимът на Бастия навлезе в цикъл от две победи. В последния си шампионатен двубой тимът от остров Кориска се наложи донякъде изненадващо с 2:1 като гост на Рен. Така играчите на Франсоа Чиколини добавиха нови ценни три точки и в момента островитяните са с 20, заемайки 12-ото място в подреждането. Бенгтсон, Ел Каутари и Скилачи са контузени за домакините, а с наказание е Даник.

Отборът на Олимпик Марсилия победи с 2:0 Лил и постигна трети пореден успех в Лига 1. Точни за ОМ бяха Бафетимби Гомис и Флориан Товен в началото на втората част. Така клубът от пристанищния град успя да измие донякъде срама от срамното отпадане по-рано през седмица от втородивизионния Сошо в турнира за Купата на Лигата. В момента южняците са 6-ти с актив от 27 точки. Аут за последния двубой от есенния полусезон са Бедимо и Диаби.

Прогноза: Бастия - Олимпик Марсилия 1:2


Бордо - Ница
Стадион: "Матмют-Атлантик", Бордо
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Микаел Лесаж

Бордо допусна втора поредна загуба с четири гола разлика в рамките на седмица. След като отстъпи с 0:4 у дома от Монако, в последния си шампиоантен двубой "жирондинците" бяха унизени отново със сходен резултат, но при гостуването си на Монпелие. Тежкото поражение очаквано смъкна възпитаниците на Жослен Гурвенек на 10-ото място, където Бордо е с 24 точки. Кадровите проблеми за домакините са свързани с травмите на Туалан, Телин, Пунже, Карасо, Сабали и Туре, а Уна е наказан.

Лидерът във френския шампионат Ница победи с 2:1 новака. Отново в герой за "орлетата" се превърна Марио Балотели, който стана автор и на двете попадения. С победата си Ница остава начело на класирането, като благодарение на грешните стъпки на преследвачите Монако и ПСЖ, активът на предвождания от Лусиен Фавър тим вече е съответно 4 и 7 точки, а Ница е са актив от 43 пункта. За гостуването на Бордо аут са Енрике, Перейра, Ле Биан, Байс и Юсерик.

Прогноза: Бордо - Ница 0:1


Дижон - Тулуза
Стадион: "Гастон Жерар", Дижон
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Франк Шнайдер

Новакът Дижон продължи да затъва в класирането в Лига 1. В последния си мач от елитната дивизия "совите" очаквано отстъпиха с 1:2 като гости на лидера Ница. Така играчите на Оливие Дал‘Олио вече са под чертата, заемайки 18-то място с актив от 16 точки и със сигурност през пролетния дял Дижон ще трябва да започне да се представя по-убедително, ако иска да запази елитния си статут.

С късен гол пет минути преди края тимът на Тулуза успя да се спаси от домакинска издънка срещу новака Нанси за крайното 1:1. Така клубът от едноименния град добави само 1 точка и в момента "виолетовите" са с общо 26, като заемат 8-ма позиция в таблицата.

Прогноза: Дижон - Тулуза 0:1


Лил - Рен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Жером Мигелгори

Лил прекъсна добрата си серия от три поредни победи в Лига 1, която стабилизираха мястото на северняците в класирането. В последния си двубой от първенството "кучетата" паднаха с 0:2 при гостуването си на набиращия увереност гранд Олимпик Марсилия. Така играчите на Патрик Коло остават с 20 точки и са на 13-то място. В лазарета на Лил са Мендеш, Обади, Мавуба, Ботеак и Сунзу.

Рен допусна втора поредна загуба в първенството, след като този път бретанци паднаха с 1:2 у дома от състава на Бастия. Поражението дойде само няколко дни след крайно унизителното 0:7, което играчите на Кристиан Гюркюф допуснаха при визитата си на Монако в турнира за Купата на Лигата. Така Рен остава с 27 точки, като тимът вече е на 7-мо място в колоната. За гостуването на Лил с контузии са Найди, Фигейредо, Мендеш, Пърчич, Шантом и Жанвие.

Прогноза: Лил - Рен 1:1


Олимпик Лион - Анже
Стадион: "Стад дьо люмиер", Лион
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Клемен Турпен

Олимпик Лион продължава със силните изяви в Лига 1, след като "хлапетата" постигнаха трета поредна победа и общо шеста в последните си седем шампионатни двубоя. Този път играчите на Брюно Женесио изиграха много силен мач и надиграха с 3:1 като гости устремилия се към титлата състав на Монако. Така ОЛ вече има 31 точки и е на 4-то място в класирането, като почти сигурно "хлапетата" ще добавят още три, тъй като по всяка вероятност ще им бъде присъдена служебна победа срещу Метц заради изцепките на противниковите привърженици.

Анже вече няма победа в първенството в шест последователни срещи. Този път "черно-белите" паднаха с 0:2 у дома от непостоянния Нант. Така играчите на Стефан Мулен остават с актив от 19 точки и вече са само на 3 от опасната зона. С травми за тежката визита на намиращия се в силна серия гранд Олимпик Лион са Мишел и Летелие.

Прогноза: Олимпик Лион - Анже 3:0


Метц - Гингам
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Себастиен Десиаж

Метц инкасира трета поредна загуба, като този път новакът отстъпи с 0:3 при визитата си на Каен. Поражението по всяка вероятност може да се окаже четвърто поред, тъй като "виненочервените" почти сигурно ще трябва да се примирят със служебно поражение от мача си с Олимпик Лион заради невъздържаното поведение на феновете си, въпреки че тогава Метц водеше с 1:0 в мига, когато срещата бе прекъсната. В момента селекцията на Филип Хиншбергер заема спасителното 17-то място с 18 точки.

Гингам изживя много силна седмица. Нейното начало бе дадено в Лион в турнира за Купата на Лигата, където "червено-черните" успяха да елиминират местния Олимпик след изпълнение на дузпи. "Черешката на тортата", обаче, бе домакинството на хората на Антоан Комбуаре на шампиона ПСЖ, където Гингам напълно надигра многомилионния опонент и спечели с заслужено с 2:1. Така "червено-черните" вече имат 29 точки и са на 5-то място подреждането.

Прогноза: Метц - Гингам 1:2


Монако - Каен
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Бартоломеу Варела

Монако инкасира първо домакинско поражение за кампанията и общо трето на сметката си. В дербито на предишния 18-ти кръг "монегаските" отстъпиха с 1:3 от Олимпик Лион в напрегнат двубой в Княжеството. Така играчите на Леонардо Жардим не успяха да запазят дистанцията от една точка от водача Ница, а разликата вече набъбна на 4 пункта. В момента "монегаските" имат 39 пункта. Менди е наказан за Монако.

Каен пък пое глътка въздуха с класическата победа с 3:0 над новака Метц. Успехът измъкна тима от Нормандия извън зоната на изпадащите, като в момента възпитаниците на Патрис Гаранд са с 18 точки и са на 16-то място в подреждането. Веркутре, Дабо и Луиш пропускат гостуването край Лазурния бряг.

Прогноза: Монако - Каен 4:0


Нант - Монпелие
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Карим Абед

Нант прекъсна тежката серия от седем поредни мача без победа в първенството, която запрати "канарчетата" под чертата. В последния си мач от елитната дивизия Нант надигра с 2:0 като гост тима на Анже. Въпреки успеха, селекцията на Сержио Консенсао продължава да е в зоната на изпадащите, заемайки предпоследната 19-та позиция с 16 пункта.

Този път Монепелие ще се опита да си го върне на Нант за поражението, което "канарчетата" причиниха на южняците преди седмица в турнира за Купата на Лигата. Играчите на Фредерик Хайнтц дадоха заявка за това, след като в последния си шампионатен двубой Монпелие размаза с 4:0 у дома амбициозния тим на Бордо. Така клубът от едноименния град вече има 22 точки и е на 11-то място в колоната.

Прогноза: Нант - Монпелие 1:1


Сент Етиен - Нанси
Стадион: "Жофроа Гишар",Сент Етиен
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:50
Съдия: Оливие Тюал

Амбициозният тим на Сент Етиен записа второ поредно поражение далеч от дома. Този път "зелените" не успяха да се наложат като гости на последния в класирането Лориен за крайното 1:2. Неочакваната загуба смъкна играчите на Кристоф Галатие на 9-ото място в подреждането, където Сент Етиен е с актив от 25 точки.

Новакът Нанси не успя да постигне втори пореден успех в Лига 1, след като селекцията на Пабло Кореа инкасира попадение в заключителните минути на гостуването си на Тулуза за крайното 1:1. Така клубът от Източна Франция добави само 1 точка към актива си и към момента Нанси има 20 пункта, които му отреждат 14-ата позиция в таблицата.

Прогноза: Сент Етиен - Нанси 2:0


Пари Сен Жермен - Лориен
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 21.12.2016г.
Час: 21:50
Съдия: Йоан Хамел

Кризата в редиците на френския шампион Пари Сен Жермен продължава с пълна сила. Многомилионната селекция на треньор Унай Емери записа четвърта загуба в Лига 1, след като този път отстъпи с 1:2 при визитата си на коравия тим на Гингам от 18-ия кръг на първенството. Така звездите на парижани в последните три срещи от шампионата имат едва една спечелена точка, като останаха с актив от 36 точки на 3-то място, а в същото време водачът Ница увеличи аванса си спрямо ПСЖ на 7 пункта. За последния двубой за календарната 2016-та година аут за домакините са Рабио, Мота, Пасторе, Хесе и Бен Арфа.

Съставът на Лориен постигна четвърти успех от началото на сезона. Важната победа бе изкована у дома срещу амбициозния тим на Сент Етиен с 2:1. Въпреки скъпоценните три точки, "мерлузите" продължават да са на последното 20-то място в подреждането с 15 точки, като са на 3 от спасителната 17-та позиция. За тежката визита в столицата треньорът Бернар Касони няма да може да разчита на Лекомт, Селемани и Филиппотю.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Лориен 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228